Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travtränare gripen i Thailand

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Smedheim Solan inför Kriteriet på Dannero ifjol. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Kriterievinnaren Smedheim Solans före detta tränare har blivit gripen i Thailand efter att ha sålt sin stjärnhäst utan ägarnas vetskap, rapporterar rorosnytt.no.

Publicerad:

Mannen från Röros blev gripen i Thailand och utlämnad till Norge där han nu sitter i förvar. Fallet kommer att komma upp i rätten den 21 december. Tränaren ägde tio procent av Smedheim Solan, men valde att sälja hela hästen till Geir Gulliksen för en miljon norska kronor.

– Jag har donerat alla pengar till en fattig by i Thailand, sa mannen till Rörosnytt när han precis hade flyttat till Thailand.

Historien utspelade sig i oktober ifjol och efter det valde han att flytta till Thailand där han gifte sig och startade ett nytt liv. Han försökte ta med sig alla pengarna dit, men en del av pengarna blev stoppade av norsk polis.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.