Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treårig montétalang överlägsen

Foto: ANNA PERSSON
Damien Bonne satt i sadeln när Clegs des Champs vann på Vincennes. Foto: ANNA PERSSON

Thierry Raffegeau har en mycket intressant montéhäst i stallet. Treårige Clegs des Champs (e. Legs du Clos) vann Prix Louis Tillaye (€120.000) på Vincennes på måndagen.

Publicerad:

Damien Bonne satt i segersadeln när Clegs des Champs imponerade vid vinsten värd 54.000 euro. 

Clegs des Champs var på väg att avancera mot täten efter en kilometer, men galopperade i tredjespår och fick direkt ny anfallsorder av Bonne. 900 meter från mål satt Clegs des Champs i ledningen och försprånget till konkurrenterna utökades ju längre loppet gick. Även om hästen bröt ut flera spår på upploppet blev segern säker och Clegs des Champs är obesegrad felfri efter sju starter i karriären.
 
Segertiden blev 1.15,3/2.700 meter.
FAKTA

Vincennes

Vincennes belägen i Parisförorten Joinville le Pont är Frankrikes största och viktigaste travbana. Under vintermeetinget från november till februari körs det trav nästan varje dag. Stora banan mäter 1.975 meter, lilla banan 1.325 meter. I båda fallen tävlar man i rätvarv och höjdpunkten på året är sista söndagen i januari då Prix d'Amérique avgörs.
Vincennes hemsida

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.