Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Maven

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Maven hade uppvisning på Kalmartravet. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Maven visade att det är skillnad mellan världsstjärnor och ”vanliga” V75-stjärnor när hon hade stor uppvisning i Viola Silas lopp på Kalmartravet. Glidemaster-dottern såg fantastiskt fin ut när hon vann avstannande på stobanrekordet 1.11,6a/2.140 meter.

Publicerad:

Johnny Takter valde att attackera direkt efter första kurvan och forcerade till ledning in i andra svängen. Maven fick dra i jämnt 1.12-tempo hela vägen och den enda som kunde följa någorlunda var Your Highness som tog andraplatsen.

- Jag hade respekt för Your Highness och när jag såg att hon kunde få överta ledningen kände jag mig tvungen att ”trycka på knappen” redan efter 600 meter. Maven blev pigg av det, och det är bara att konstatera att hon är en fantastisk tjej, sade Johnny Takter i segerintervjun.

Loppet blev alltså i stort sett en repris på vad Maven gjorde när hon startade i stoeliten på Solvalla i slutet av mars som en lämplig ”mellan-storlopp-genomkörare”; hon är helt enkelt överlägsen alla ston i Sverige. Kommande helg startar Jimmy Takter-tränade Maven i Kymi Grand Prix i Finland där bland annat Timoko finns på startlinjen.

- Maven är värd en riktigt stor seger snart, sade Johnny Takter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.