Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsmästarhästen tillbaka

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Papagayo E. tvingades skrinlägga vintermeetinget i Paris på grund av en lättare skada. Nu tar världsmästaren sats mot våren – och Olympiatravet.

Publicerad:

Hästen slog upp en hovspricka i ett jobb på Grobois och tränaren Jan Kristian Waaler tog beslutet att strunta i Prix de Luxembourg och Prix de France och istället åka hem till Jarlsberg och ladda om inför våren.
Nu rapporterar Trav Og Galopp-Nytt att Papagayo E. fått ett gäng snabbjobb i benen och att det börjar lida mot årsdebut. På stjärnhästens egen Facebooksida rapporteras att planen är att starta under unionskampen på Momarken den 19 mars och därefter kvala till Olympiatravet på Axevalla den 7 april.
”Efter det är förhoppningen, om vi är bra nog vill säga, att starta i Olympiatravets final också”, säger Waaler till TGN.
Papagayo E. hade ett mycket bra fjolår och krönte det med seger i säsongsavslutningen i oktober på Yonkers travbana i New York. För Ulf Ohlsson vann hästen VM-loppet – ett av Norges största travtriumfer genom tiderna – och bärgade den fläskiga segerchecken på 500.000 dollar.

 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.