Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsrekord av Super-Silje!

Foto: HANOLD/ALN
Lannem Silje noterade nytt världsrekord under måndagen. Foto: HANOLD/ALN

Lannem Silje verkar inte ha tagit förlusten mot Månprinsen A.M. speciellt hårt. Under måndagskvällen noterade femåringen nämligen nytt världsrekord i voltstart för kallblod.

Publicerad:

Då Lannem Siljes tränare Ola M.Skrugstad ligger inne på sjukhus för att få inopererat en pacemaker, är det kusken Tor Wollebaek som sköter manageringen.

Under måndagskvällen startade Lannem Silje i ett lopp på Leangen, som mer skulle vara tänkt istället för ett träningspass. Och vilket träningspass det blev sedan.

Wollebaek körde visserligen snällt med Lannem Silje och placerade femåringen i tredje inner fram tills det återstod 500 meter. Då lyftes Lannem Silje ut i andraspår och det tog inte många meter innan loppet var avgjort.

Segertiden landade på 1.20,1/1.680 meter - världens snabbaste voltstartstid noterat för kallblod både på hingt- och stosidan. Tidigare i år travade Tekno Odin 1.20,2 över kort distans voltstart. Ser vi till Järvsöfaks travade han som snabbast 1.20,5 i voltstart.

Måndagens triumf för Lannem Silje var värd blygsamma 16.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.