Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vass spurt i grupp II

Foto: null
William Bigeon flög lågt över Vincennes upplopp.

Efter en sisuladdad avslutning kunde William Bigeon vinna grupp II-löpningen Prix Gelinotte med egentränade Elea Madrik.

Publicerad:

Det var annars Franck Leblanc-tränade Erminig d'Oliverie (e. Scipion du Goutier) som spelades till stor favorit i det här loppet för treåriga ston. Men den hästen tappade från start och hade problem med sin aktion under större delen av loppet. Franck Nivard kunde ändå överta ledningen efter 1.600, då det så långt hade travats i ett tempo efter 1.14,6. Över upploppet var inte Erminig d'Oliverie helt körbar och hade ingen chans att stå emot en vass slutspurt från Elea Madrik (e. Goetmals Wood). Den sistnämnda smög med i femte par invändigt för att sedan hitta ut lagom till upploppet. Det här var tredje segern, tidigare hade hon som bäst vunnit en grupp III-löpning på Vincennes (Prix Vourasie den 3 december). Mamman Quelea Madrik (e. Coktail Jet) ordnade själv tolv segrar och tjänade 317.740 euro.

Segertiden skrevs till 1.15,0/2.700 meter och förstapriset var 54.000 euro. Erminig d'Oliverie hade lite tur som fick behålla sitt andrapris (30.000 euro). Noterbart var att Ready Cash halvsyster Ere Nouvelle (e. Love You) slutade fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.