Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Verbeeck kom tillbaka

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Jos Verbeeck blev överrumplad men vann ändå. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Trots att Jos Verbeeck blev lite överrumplad dryga kilometern från mål i grupp III-löpningen Prix de Geneve kunde han komma tillbaka och segra med storfavoriten Bird Parker.

Publicerad:

Verbeeck körde tidigt till spets med Philippe Allaire-tränade Bird Parker (e. Ready Cash) och det såg ut att bli en ganska så lugn tillställning. Men Christian Romain Larue kastade loss Bardane du Houlbet från femte par utvändigt och hade inga problem att med dryga 1.000 meter kvar till mål komma till spets. Väl där körde han i den positionen och såg länge ut att kunna hålla undan. Men invändigt kom först vinnarhålets Beau Gamin för Eric Raffin (tvåa) och sedan favoriten Bird Parker sista biten. Den sistnämnde visade bäst skalle och avgjorde tämligen säkert. Segertiden blev 1.14,9/2.875 meter och förstapriset var 38.250 euro.
Det här var fyraårige Bird Parkers tredje seger för året. Han vann bland annat grupp I-löpningen Criterium des 4-ans på Vincennes den 2 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.