Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vincennesdubbel för Goop

Foto: null
Monas Invercote.

Ägarna Stall Timotej AB & Ove Berglin fick en tidig julklapp idag. Stoet hade en hel del tur när hon vann i Björn Goop-debuten på Vincennes idag. Björn Goop segrade även i det avslutande loppet på Vincennes när han satte dit stoet Danseuse du Citrus.

Publicerad:

Sjuåriga Monas Invercote (e. Viking Kronos) startade i stoloppet Prix d'Amboise (€55.000) på Vincennes och det var också hennes första start med Björn Goop som tränare. Färjestadkusken körde själv och via inledning i tredjespår landade hästen i dödens. Hon blev avlöst efter bit och när attackerna kom i tredjespår valde Goop att sitta kvar.

Det travades i 1.15-tempo i täten och när två konkurrenter krokade ihop i sista sväng och galopperade kunde Björn Goop lyfta ut Monas Invercote flera spår. I början av upploppet såg stoet ut att gå mot fina pengar, men ledaren och ytterligare en häst galopperade och då låg vägen till förstapriset öppen.

Andra segern på Vincennes

Monas Invercote, som ägs av Stall Timotej AB & Ove Berglin, vann på 1.14,9/2.700 meter och tjänade 24.750 euro. I Sverige tränas stoet av Hans Östberg och bakom Timotej AB döljer sig just Hans Östberg och Mona Elsert och de har också fött upp hästen. Sjuåringen har varit i Frankrike i omgångar och det här var andra fullträffen på Vincennes. I februari 2015 segrade stoet första gången i Paris och då var hon i träning hos Svante Båth.

Alexane d'Urzy (e. Coktail Jet) slutade tvåa för Alexandre Abrivard och trea blev Voice Dream (e. Love You) i händerna på David Thomain. Svenskfödda Beverly Boko var favorit och hon kördes till ledningen efter drygt halva distansen, men Jean Michael Bazire släppte direkt och sedan var hon tidigt slagen. Jerry Riordans Radysin America spurtade in som fyra med Franck Nivard. Fjärdepriset var värt 4.400 euro.

Goop även i avslutningen

Björn Goop avslutade tävlingsdagen på Vincennes med att ta en smått överlägsen seger tillsammans med Jerome Gaillard-tränade Danseuse du Citrus (e. Otello Pierji–Saphyra du Goutier). Hästen var i ledning in på upploppet där hon gick undan till seger med många längder. Ekipaget kom i mål på 1.16,5/2.200 meter och förstapriset uppgick till 15.300 euro.

FAKTA

Vincennes

Vincennes belägen i Parisförorten Joinville le Pont är Frankrikes största och viktigaste travbana. Under vintermeetinget från november till februari körs det trav nästan varje dag. Stora banan mäter 1.975 meter, lilla banan 1.325 meter. I båda fallen tävlar man i rätvarv och höjdpunkten på året är sista söndagen i januari då Prix d'Amérique avgörs.
Vincennes hemsida

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.