Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Virgious trots utbrytning

Franska stjärnstoet Roxane Griff är en bit från toppformen. I eftermiddags var hon klart slagen av Virgious du Maza i Grupp 2-montéloppet Prix de Londres.

Publicerad:

Eric Raffin bjöd det tioåriga stoet på en behaglig resa som trea-fyra längs plankan och hon fick också fritt i samma spår på upploppet. Ett tag såg det ut som att Roxane Griff skulle gå fram och avgöra, men krafterna tröt och sista 50 meterna bromsade hon till och tappade tredjeplatsen på mållinjen.
Vinnaren Virgious du Maza (e. Prodigious), tränad av Sébastien Ernault, reds till ledningen av Damien Bonne mitt i loppet, satte tempot till 1.16,3 första 1.875 meterna och 1.14,9 med 500 meter kvar att springa. Trots att ledaren bröt ut flera spår på upploppet kunde hästen ändå komma tillbaka och avgöra före tvåan Volcan d'Occagnes (tredje inner) och trean Torre Crepin. 
Segertiden blev 1.14,8/2.875 meter och förstapriset 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.