Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As fick revansch

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Vivid Wise As tog sin sjunde seger i åttonde starten och är Italiens bäste tvååring. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Marco Smorgon-tränade storfavoriten Vivid Wise As visade sig överlägsen i det stora tvååringsloppet Gran Premio Allevatori på Capannelle-banan i Rom.

Publicerad:

Vivid Wise As (e. Yankee Glide) var obesegrad efter sex starter när han tidigt galopperade bort sig i Gran Criterium i Milano. Då var det istället Erik Bondo-tränade Vampire Dany (e. Conway Hall) som drog det längsta strået. I eftermiddag var dock Bondos tvååring chanslös mot Vivid Wise As. Körande Enrico Bellei kunde ta hand om ledningen från innerspåret bakom bilen samtidigt som Roberto Andreghetti hamnade i tredje par utvändigt bakom Vampire Dany. Den sistnämnde följde med Vincero Gar (e. S.J.'s Photo) i tredjespår på den sista bortre långsidan, men det räckte inte längre än till ett tredjepris för Vampire Dany. Andraplatsen togs av vinnarhålets Vessillo As (e. Mondiale Ok), men åt vinnande Vivid Wise As fanns inget att göra. Han vann med krafter kvar på ett imponerandes ätt. Det var hästens sjunde seger i åttonde försöket. Förstapriset den här gången var 78.200 euro och segertiden blev 1.14,7a/2.100 meter.

I stoavdelningen av tvååringsloppet Gran Premio Allevatori blev den en ganska säker spetsvinst för favoritspelade Vale Capar (e. Conway Hall) och Antonio di Nardo. Det var vinnarhålets Villa Santina Jet (e. Igor Font) som fösökte utmana till slut, men som aldrig kom närmare än en längd ifrån Vale Capar. Den sistnämnde tränas av Gennaro Casillo, som kunde glädja sig över ett förstapris på 27.600 euro. Segertiden blev 1.14,2a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.