Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Zonguldak fyrdubblar”

Foto: GERARD FORNI
Zonguldak och Christophe Martens vid segern på midsommaraftonen. Foto: GERARD FORNI

- Zonguldak kommer att fyrdubbla sina prispengar, sade Christope Martens efter att den svenskfödde valacken på övertygande sätt vunnit fredagskvällens quintélopp på Vincennes.

Publicerad:

Den sexårige sonen till Love You och Evenings Crown har hitills tjänat 140.000 euro och kommer alltså att ta sig över 500.000 om Martens, som köpte hästen från Stefan Perssons stall i vintras efter att Zonguldak galopperat bort en topplacering i silverdivisionsfinalen på Solvalla i slutet av mars.

Zonguldak svek spelarna när han galopperade som favorit på Enghien i mitten av juni, men veckan efter infriade han förväntningarna - ånyo som favorit - då han i kraftfull stil vann Prix de Joinville på Vincennes på 1.13,9/2.700 meter. Utrustad med helstängt huvudlag skötte sig Zonguldak hela vägen och efter en lugn start körde Christophe Martens till ledningen i nedförsbacken efter cirka en kilometer.

Över upploppet gick Zonguldak undan mycket enkelt och efter loppet yttrade alltså Martens att han förväntar sig att Zonguldak kommer att klättra upp i den franska snabbloppsklassen.

Zonguldak har hunnit med tre starter i sin nya regi, seger i Marseille, galopp på Enghien och seger på Vincennes.

Med i samma lopp var också Robert Bergs Poker Kronos som för Pierre Vercruysse knep sjättepriset 960 euro på 1.14,4/2.700 medan Daniel Darling och norskfödde Björn Goop-tränade Red Adair Superb slutade oplacerad på 1.14,6.

Det var denna midsommaraftonskväll också premiär i Norge för att delta i quintéspelet och norrmännen anser att det blev en lyckad premiär. 483.000 norska kronor skickades in i den franska quintépoolen där utdelningen på de fem främsta i rätt ordningsföljd blev 7.700 euro - vilket tre norska spelare hittade.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.