Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adielsson firade dubbelt

Foto: Matilda Öhrman
Hotshot Luca och Erik Adielsson vid en tidigare seger. Foto: Matilda Öhrman

Umåkers dubbeltrav inleddes på bästa sätt för Erik Adielsson. Detta efter att ha plockat hem både Damklubbens Stora Fyraåringspris och Umåkers Treåringselit under fredagen.

Publicerad:

Åtta hästar gjorde upp i Damklubbens Stora Fyraåringspris på Umåker och det bjöds på en rafflande avslutning. Tre hästar gjorde upp över upploppet och passerade mållinjen i stort sett samtidigt, men det var till sist Erik Adielsson och Hotshot Luca (e. Dream Vacation) som skar mållinjen som etta. Detta med knapp marginal före Selmer I.H. och Weekend Fun. Ari-Pekka Pakkanen tränar vinnaren som tog sin 16:e seger i den 23:e starten.
– Det är en fighter det här. Det är mycket jävlar anamma i hästen. Han är inte jättestor, men har hjärta som ett lejon, sade Erik Adielsson.

Hotshot Luca kom i mål på 1.14,3a/2140 meter trots ett lopp först utvändigt om ledande Weekend Fun.
– Det var stor risk att han skulle få gå utvändigt. Weekend Fun fick bestämma i ledningen, men hästen jag körde övervinner att gå först utvändigt, sade Erik Adielsson.

Det här var tredje gången Erik Adielsson vann loppet som körts sedan 1996. 2012 segrade han med Stig H Johanssons Kash's Cantab (e. Cantab Hall) och 2017 blev det seger med Svante Båths Louie Brodde (e. Muscle Massive).

Erik Adielsson nöjde sig inte med en seger. Att Svante Båth är en skicklig unghästtränare är inget nytt. I den treårige hingsten Attraversiamo (e. Kiss Francais) har han en högintressant adept som gjorde årsdebut under fredagskvällen. Erik Adielsson valde att placera Attraversiamo, som slutade tvåa i Svensk Uppfödningslöpning i december, först utvändigt om ledande Person Of Interest per omgående och trots tuffast möjliga löpningsförlopp kunde Adielssons uppsittning avgöra säkert till slut. Detta på 1.13,7a/2140 meter.
– Han är riktigt bra den här hästen och det var inte givet för mig att köra Global Welcome i Uppfödningslöpningen utan det var så att jag tog en funderare. Den här hästen visade mycket förra året, men är lite barnslig av sig. Det är en riktig löpare och han kommer att bli riktigt bra om allting håller. Han har riktigt hög kapacitet, sade Erik Adielsson.

Lira nästa gång: Selmer I.H. (lopp 8) avslutade starkt över upploppet och visar att han blir att räkna med även i år.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)
Lopp 2: Kodiak Håleryd (e. Scarlet Knight) Robert Dunder (Johan Dolling Millberg)
Lopp 3: Noble Power (e. Caramba Hall) Jennifer Persson (Jennifer Persson)
Lopp 4: Valley Streamline (e. Running Sea) Hanna Olofsson (Hanna Olofsson)
Lopp 5: Mellby Drake (e. Viking Kronos) Robert Bergh (Robert Bergh)
Lopp 6: Torpa Olea (e. Skaffer Brunen) Rikard N Skoglund (Lars Selin)
Lopp 7: Attraversiamo (e. Kiss Francais) Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 8: Hotshot Luca (e. Dream Vacation) Erik Adielsson (Ari-Pekka Pakkanen)
Lopp 9: Ditty Bopper (e. Raja Mirchi) Per Linderoth (Per Linderoth)
Lopp 10: Västerbo Champagne (e. Mr Pine Chip) Heidi Hiltunen (Aleksi Kytölä)
Lopp 11: Magic Allybis (e. Ready Cash) Ove A Lindqvist (Lennart Frölander)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.