Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aikios treåring glänste

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Pasi Aikio visade upp en fin treåring på Romme. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Pasi Aikio visade upp en fin treåring i Berberis på Rommetravet, men vill vänta ett tag till innan han tar ordet stor talang i sin mun.

Publicerad:

Berberis (e. Jocose) galopperade bort sig i debuten i början av februari, men ståtar nu med två raka vinster. Nummer två kom under fredagskvällen från ledningen på Romme och såg väldigt enkel ut från sidan. Men det var ändå viss dramatik med i bilden.

– Jag lät honom nog slappna av för mycket där framme. Hästen rumplade till och var nära att galoppera, förklarade Pasi Aikio, som ändå höll treåringen i trav hela vägen.

När han fick frågan om berberis är en stor talang låg dock Aikio lite lågt.

– Det är väl tidigt att uttala sig om det, men han var i alla fall jättefin i dag och hade gott om krafter i behåll över mållinjen.

Segertiden stannade vid 1.17,2/2140 meter och förstapriset var 30.000 kronor.

Eftersom det var Sala-dagen på Romme hade Jörgen Westholm lite extra press på sig att leverera. Och som han gjorde det! Westholm tog hem båda Dagens Dubbel-loppen med egentränade Hossiana Boko (e. Maharajah) och Peter Synnerfelt-tränade Västerbo Tristan (e. Rusty Love). Detta från ledningen respektive dödens. Därmed körde han i 75.000 kronor på ett bräde.

– Nu får man nog bo kvar ett tag till, sammanfattade Westholm med ett leende, då han som bekant bor i Sala-trakten.

En dubbelseger som kusk ordnade även Carl Johan Jepson. I V64-inledningen kunde han tidigt köra sig till spets med Jörgen S Eriksson tränade Xanthis Amber (e. Steinlager) trots 20 meters tillägg. Vinsten blev överlägsen och det var det sjuåriga stoets tredje fulträff hittills i karriären.

– Hon har startat över 50 gånger men jag tror aldrig att hästen körts i ledningen tidigare. Men det gick bra det också, sade Eriksson.

Jepsons andra V64-vinnare blev kallblodet Bilbo B.S. (e. Järvsöfaks). Från tredje par utvändigt bet det bra när den Mats Andersson-tränade sjuåringen fick full anfallsorder.

– Det såg bra ut i början av upploppet, men hästen kan ibland vara lite lurig, så man är aldig riktigt säker. Han hade en halsinfektion i december men var nu fint förberedd för detta med ett lopp i kroppen, sade Mats Andersson.

I V64-4 avgjorde Thorsten Tietz från andra par utvändigt med sexårige U.R.Amazing (e. Main Wise As). Ekipaget hade många längders försprång i slutsvängen, men hästen tappade travet rejält sista 100 och var nära galopp över linjen. Men det hela klarade sig precis. Däremot fick hästen startförbud.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.