Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amatörerna tog för sig

Spelarna var överraskade, men det gällde inte Daniel Karsson efter segern med 50-oddsaren D.J.Star.
​​​​​​​– Hon satt senast fast med sparat på V75 varför jag inte alls var lika förvånad, sade åbyamatören.

Publicerad:

Från sämsta läget över kort distans löste det sig bra då man hittade ner i rygg på ledande Red River Broline dryga varvet från mål. När favoriten Gaya Di Quattro galopperade i sista sväng bjöds en perfekt lucka varpå D.J.Star segade sig fram till en knapp seger.

Samma segerrecept gällde för Legend Brodde (e. Credit Winner) som därmed inledde med seger i sin nya regi hos Lars Brindeborg. 
– Han öppnade bra och sedan kunde vi släppa och få en bra rygg. Fick chansen att gå ut i andra utvändigt varvet kvar och även om jag hade förhoppningar in på upploppet så var det inte förrän kort före mål som jag kände att det skulle gå vägen, sade Stefan Söderkvist.
Överbetyg i samma lopp till Just Wait And See som gjorde jobbet utvändigt om ledande Kung Edvard, kopplade grepp för att sedan tvingas se sig besegrad kort före mål. 

Dubbelt upp för Conrad Lugauer

Tommy Karlstedt ryckte skor och spände för en jänkarvagn bakom Am I Wrong. Spelarna var med på noterna och gjorde ekipaget till V4-omgångens stora stallskrik, men från ledningen blev man snopet utnosade av en starkt avslutande Champion Melon (e. Revenue). 
– Jag fick veta att hästen hade fin form och jag hade en bra känsla hela vägen, sade Conrad Lugauer som fick göra ett sent inhopp.   
– Jag stod snett framifrån och visst inte hur det hade gått, men det blev ju bra. Senast var det en "Kalle Anka-kusk" som körde och jag hann inte fram, men nu var det en riktig körsven och då gick det såklart mycket bättre, fyllde hemmaamatören Ulf Bergström.

Conrad Lugauer hade dessförinnan även satt dit egentränade Spartak Face (e. Viking Kronos) som därmed ståtar med två raka sedan debuten. 
– Det är en talang som har gjort det bra så här långt. Han var inte så billig varför vi förväntar oss mycket, men det är ju en hel annan sak att leverera. Styrkan är bra och förutsättningar finns för en lyckad karriär, sade Lugauer.

Drygt 69.000 i V4-utdelning

Tre av fem vinnare under denna lunch tränades av amatörer och kvar att redovisa är Vikens Preacher (e. Pastor Stephen) som aldrig var i förlustfara via tidig ledning. 
– Jag hade sett honom från sidan och väl i ledningen var känslan att dem skulle få svårt att slå oss. Han svarade jättefint på hästen utvändigt och det fanns faktiskt krafter kvar, sade Peter Ingves efter att ha satt dit den Tony Löfqvist-tränade fyraåringen. 
V4-spelarna hade några hinder på vägen och till slut fanns bara 28 system kvar, vilka belönades med drygt 69.000 kronor. 

Dagens vinnare på Jägersro
Spartak Face (e. Viking Kronos) - Conrad Lugauer. 
Champion Melon (e. Revenue) - Conrad Lugauer (Ulf Bergström).
D.J.Star (e. Juliano Star) - Daniel Karlsson.
Legend Brodde (e. Credit Winner) - Stefan Söderkvist (Lars Brindeborg). 
Vikens Preacher (e. Pastor Stephen) - Peter Ingves (Tony Löfqvist). 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.