Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Caddie Icon

Foto: Lennart Kihlman/ALN
Caddie Icon och Edvin Ceka har inlett 2018 strålande. Foto: Lennart Kihlman/ALN

Löpningen blev tuffast möjliga, men trots det kunde Caddie Icon hålla ifrån sig konkurrenterna över upploppet. Åttaåringen noterades för sin andra raka seger tillsammans med tränaren Edvin Ceka.

Publicerad:

Caddie Icon (e. Love You) har många gånger visat att han trivs över längre distanser och visst skulle han ordna andra raka segern tillsammans med sin tränare Edvin Ceka i sulkyn. Detta trots tuffast möjliga resa utvändigt ledande Bowling Triple X.

Den senare tog hand om ledningen per omgående och ökade successivt tempot under vägen. Bowling Triple X. hade greppet runt slutsvängen, men in på upploppet tappade hästen aktionen och rullade över i galopp. Istället tog Caddie Icon över kommandot och höll starkt hela vägen in. Även om Mattias Djuses Vidivici C.C. sköt till starkt invändigt den sista biten. Segertiden för Caddie Icon skrevs till 1.15,6/2660 meter.
– Han är en fantastisk häst och han vann idag även fast banan är hård. Han trivs inte på det här underlaget egentligen. Vissa hästar gör det, men andra inte och han är en häst som inte gör det. Jag valde att ta det lugnt när vi hamnade utvändigt om ledaren då jag vet om att jag har en stark häst. I sista sväng såg jag att ledaren började tappa travet och då valde jag att trycka på lite extra, sade Edvin Ceka.

Blue Star Champion (e. Quite Easy U.S.) stod för en gedigen insats när han plockade ned ledaren Cut Hit Som Slack över upploppet. Eskilstunas Svante Ericsson har startat piggt under 2018 och det här var stallets fjärde seger i årets blott 14:e framträdande. Blue Star Champion har gjort ett flertal fina insatser tillsammans med Torbjörn Jansson i sulkyn och det här var duons första triumf tillsammans. Segertiden blev 1.14,2a/2100 meter.
– Han har gjort jättefina insatser på sistone och avslutat kanonbra på V75. Det var hans tur helt enkelt. Vi hade ett bra läge och det löste sig bra tycker jag. Det kändes väldigt bra sista 500 meterna, även om han blev lite slö över upploppet, sade Torbjörn Jansson.

Lira nästa gång: Fux de Luxe (lopp 6) har inte vunnit lopp på snart ett år, men insatsen denna gång var klart bra och det dröjer inte länge innan han besöker vinnarcirkeln igen.

Alla vinnare på Örebrotravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Prodige Launcher (e. Prodigious) Linda Sedström (Johan Sedström)
Lopp 2: B.W.Empress (e. Donato Hanover) Åke Lindblom (Åke Lindblom)
Lopp 3: Gecho (e. Up Front Larry) Emelie Knutsson (Anders Hultgren)
Lopp 4: Caddie Icon (e. Love You) Edvin Ceka (Edvin Ceka)
Lopp 5: Expandables (e. Andover Andover) Claes Sjöström (Tony Strömstedt)
Lopp 6: Djorkaeff Sisu (e. Ready Cash) Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 7: Free Fall Web (e. Like A Prayer) Michael Larsson (Sonja Fagerholm)
Lopp 8: Blue Star Champion (e. Quite Easy U.S.) Torbjörn Jansson (Svante Ericsson)
Lopp 9: Bahama Mama (e. Clerk Magistrate) Mikael J Andersson (Emil Sandblom)
Lopp 10: Tiger Marke (e. Quaker Jet) Ulf Ohlsson (Mikael Selin)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.