Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för fyraåringen: ”Riktigt fin häst”

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Jenny Engfors (arkivbild). Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

Gunnel Fredrikssons sto har inlett 2019 lovande. På Umåker kom andra raka segern.

Publicerad:

Gorgeous L.A (e. Revenue) tog en seger på tio starter som treåring. Som fyraåring har hon redan hunnit vinna två lopp på lika många försök. Den senaste kom under tisdagen då Gunnel Fredrikssons sto hamnade utvändigt om ledaren tillsammans med Jenny Engfors. Det brydde sig inte Gorgeuos L.A. om. Hon såg stark ut 500 kvar och när upploppet kom hade hon skaffat sig ett försprång som hon höll hela vägen in i mål. Klockan stannade på 1.18,7/2140 meter och intrycket över mål gick inte att klaga på.
– Det är en jättefin häst och jag tror att hon kommer gå en bit i klasserna. Hon verkar ha allt och hon har utvecklats fint i vinter, sade Jenny Engfors till Kanal 75.

Segerkusken jobbar till vardags i Hanna Olofssons stall och där finns bland annat den ett år äldre halvsystern Satellit L.A, som har fem segrar och drygt 250 000 kronor på kontot.
Gunnel Fredrikssons hästar har inlett året fint. På sex starter har det blivit fyra segrar.

Seger trots strul

Magnus O Jonsson och hans Hallsta Vinnex (e. Hallsta Asterix)  var favoritspelade i kallblodsloppet och visst blev det seger. Däremot blev diet inte helt odramatiskt. Först galopperade Hallsta Vinnex kort i första sväng och sedan tappade han några längder när han kämpade med stilen utvändigt om ledaren i slutsvängen. Trots det kunde hästen ta sig förbi ledande Vertigo Knekten på upploppet och sedan svara en starkt spurtande Åstas Marcus den sista biten. Klockan stannade på 1.28,3/2160 meter. 
– Han fick kämpa i sista sväng, sen när Björn (Karlsson, bakom Åstas Marcus) kom blev det fulla linor igen. Då var det bara att sitta och åka sista biten, sade Jonsson till Kanal 75.

Segern var den första för året och den var värd 50 000 kronor. Det innebär att Jonssons elvaåring spräcker miljongränsen inom kort. Efter segern har han 989 050 kronor på kontot.
– Nu blir det start i Boden i början av februari om allt känns bra då.

Kenneth Thelins Hagentoy (e. Love You) blev storfavorit efter en färsk tredjeplats i silverdivisionen. Från ledningen kunde hästen och Daniel Wäjersten ta en enkel seger på 1.15,8a/1640 meter. 

Tisdagens vinnare på Umåker
Lopp 1: Euro Keeper (e. Swan For All) – Jonas Karlsson
Lopp 2: Lill Alfred (e. Troll Kevin) – Amalia Larsson
Lopp 3: Lupin Håleryd (e. Nu Pagadi) – Robert Dunder
Lopp 4: Gorgeous L.A. (e. Revenue) – Jenny Engfors (Gunnel Fredriksson)
Lopp 5: Hallsta Vinnex (e. Hallsta Asterix) – Magnus O Jonsson
Lopp 6: Weasel W.F. (e. Wellino Boko) – Roger Nilsson
Lopp 7: Hagentoy (e. Love You) – Daniel Wäjersten (Kenneth Thelin)
Lopp 8: Conrads Gregor (e. Gift Kronos) – Magnus A Djuse (Sören Lennartsson)
Lopp 9: Celsius Evo (e. Pilgrims Taj)  – Jens Eriksson (Aleksi Kytölä)

Lira nästa gång: Åstads Marcus kunde inte utmana Hallsta Vinnex på allvar, men avslutningen var klart bra och en seger lär komma inom kort.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.