Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka med Ehlers

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Jimmy Ehlers. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Alf Erlandsson som tränar Nyby Black Money verkar ha funnit nyckeln till framgång för sin femåriga valack.

Publicerad:

Öppet huvudlag för andra gången gav nämligen andra raka segern med Jimmy Ehlers i sulkyn. 
– Det är en stor skillnad, förut var han så jäkla het och bara drog iväg i loppet och det gick inte att reglera honom.
– Det har blivit hur bra som helst efter ändringen och hästen är mycket, mycket bra för klassen, sa Ehlers som också förklarade orsaken till det dryga sju månaders långa tävlingsuppehållet under året.
– Han har haft två gaffelbandsskador så tränaren (Alf Erlandsson vår anm) har gjort ett mycket bra jobb som fått honom tillbaka i det här skicket, avrundade Ehlers som bestämt hävdade att det är en ”V75-häst”.
Jimmy körde resolut till spets två varv före mål i stayerloppet och fick sedan storfavoriten (14 för tio) Viper Lavec utvändigt. Den sistnämnde var dock chanslös när Ehlers lättade på tömmarna halvvarvet kvar och segermarginalen blev många längder i hästens första start över lång distans. Det faktum att valacken tävlar med skor gör inte saken sämre för motståndet framöver kommer inte att bli lika tufft då ”barfotahästarna” om någon vecka kommer att ta vintervila.

Delad ära

Det händer någon gång om året på och nu var det dags i det andra loppet där Quentin Frontline och Next Love nådde mållinjen samtidigt. Next Love hade kopplat ett segergrepp men aktionen blev allt sämre och det vara nära galopp.
– Jag var helt säker på att vi hade förlorat men hade han bara travat tio procent bättre hade vi vunnit med tio meter, så Niclas Benzon efter årets 20:e kuskseger. Betydligt fler segrar i år har Kaj Widell som passerat både 100 kusksegrar och tio miljoner inkört under sitt livs bästa år.
– Jag trodde jag hann fram men när det är så jämnt är jag nöjd med att dela segern, sa Widell som mitt på upploppet hittade ut med Quentin Frontline och störtdök till delad seger.
Konstellationen Kim Eriksson som kusk och Stefan P Pettersson som tränare hade en fin lunch med två segrar. Samma segerrecept, spets runt om, vid vinsterna för såväl Amina Crystal som Scotch Brodde. Den sistnämnde fick lovord av Kim och har bra kapacitet för sin nuvarande klass. Det har också Stall Goops Grandfather Bill som var överlägsen med Olle Goop som berömde banarbetarnas insats vilket säkert var skönt att höra efter debaclet i fredags.

Vinnare på Färjestadstravet
Bounching Ball O.O (Going Kronos) Carl Johan Jepson (Claes Opander)
Quentin Frontline (Rotation) Kaj Widell (Allan Åkerman)
Next Love (LoveYou) Niclas Benzon (Carl Erik Andersson)
Nyby Black Money (Marion Mad Money) Jimmy Ehlers (Alf Erlandsson)
Amina Crystal (Conny Nobell) Kim Eriksson (Stefan P Pettersson)
J.S Alpha (The Bad Boy) Per Nilsson (Jarl Spelling)
Free Fall Web (Like A Prayer) Michael Larsson (Sonja Fagerholm)
Scotch Brodde (Infinitif) Kim Eriksson (Stefan P Pettersson)
Grandfather Bill (Cantab Sund) Olle Goop (Björn Goop)
Manstone ́s Future (Mob Muscle) Mikael J Andersson (Per-Anders Rask)

Lira nästa gång: Välstammade Master Hill (7) avslutade bra men var chanslös mot Scotch Brodde som anfört i lågt tempo.

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.