Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka med mersmak

Foto: ALN
Niky Flax vid en tidigare seger. Denna gång med Peter Untersteiner i sulkyn. Foto: ALN

Johan Untersteiner anade redan under vintern att fyraårige Niky Flax var en häst med potential och profetian är på väg att besannas. Andra raka segern togs med mersmak.
– Det är en stor häst som har utvecklats mycket och jag hoppas att han kan bli ännu bättre framöver, menade Johan.

Publicerad:

Love You-sonen avancerades fram utvändigt om ledaren och reglerade loppet därifrån även om Secret Mission svarade för en stark avslutning.
– Niky Flax är mer stark än snabb så SprinterMästaren passar inte honom så bra. Derbyt är som bekant ett varv längre och fortsätter han utvecklas så varför inte, funderade Johan Untersteiner.

Säkre Christoffer Eriksson tog en trippel. Han vann de två inledande loppen som hyrkusk men presenterade också en vinnare från egna stallet. Nowheres Avenue gjorde tredje starten i sin nya regi och tog andra triumfen. Ledningen togs tidigt och även om duktige comebackande Mulligan försökte upploppet ner var segern aldrig i fara.
– Jag kanske körde lite för sakta men det löste sig. Hästen slår sig fortfarande på frambenen och det finns en hel de att slipa på. Jag hoppas hon kan vara med i lite större lopp framåt hösten, siade Christoffer Eriksson.

Jerry Riordan tränar treårige Vasco de Gama (e. Love You) som spurtade starkast och visade fin uppfattning. Franske kullkamraten Early Pactol (e. Othello Bourbon) som tränas av Tomas Malmqvist fick inte aktionen att flyta perfekt men lyckades ändå fixa segern.
– Det var ett händelserikt lopp och det såg mörkt ut på vägen men blev bra till slut. Han kändes inte lika bra i aktionen som i träningen men styrkan finns, berömde segerkusken.

Unit Brodde hade fått ett lopp i kroppen och det var vad som behövdes för att vara segermogen. Håkan K Persson grillade sina konkurrenter och även om Daydream Rapida avslutade bra var segern aldrig hotad.
– Det var jätteroligt. Han har blivit mycket bättre under vintern och nu hoppas vi att han kan komma med i V75 på Mantorp, log hästens tränare Henrik Södervall.

Adrian Kolgjini segrade med snygge Going Kronos-sonen Dynamite Light. Femåringen fick tåga på i ledningen och höll undan säkert även om farten bedarrade i avslutningen.
– Han är lite väl ambitiös men utstrålningen är det inga fel på. Vi har tränat lite annorlunda och hoppas att han lugnar ner sig, sade Adrian Kolgjini.

Kevin Oscarsson lyckades inte försvara innerspåret med treåriga Varavia As (e. Self Possessed) men backade sig ut i sista sväng och kunde avgöra snyggt efter snabb spurt.
– Jag ville gärna köra henne i ryggar. Det kändes att hon tagit loppen på rätt sätt och utvecklas bra, menade segerkusken om den Magnus Dahlén-tränade italienskan.

Henriette Larsen tog årets första montéseger. Conrad Lugauers Tosca Victory hamnade utvändigt ledaren men kunde trots det avgöra säkert till slut närmast före länge ledande favoriten Lawyer Lohr.
– Han gjorde ett bra lopp och det var starkt gjort att avgöra med tanke på att han fick trava utvändigt, sade Henriette Larsen.

Daniel Karlsson avslutade kvällen när hans Idol var starkast i tät slutstrid.

– Jan-Olof Molin

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.