Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka segern för amatörens fyraåring

Foto: THOMAS GUSTAFSSON/ALN
På tisdagen tog Overthehill och Oskar Kylin-Blom sin andra raka seger tillsammans. Foto: THOMAS GUSTAFSSON/ALN

Nu siktar Catarina Westlund Grahn på V75 med Overthetill.

Publicerad:

Fyraårige Overthehill (e. Uptown Yankee) fortsätter att skörda framgångar. Vid tisdagens lunchtävlingar på Romme spårade valacken från start till mål.
– Jag visste att jag hade en bra chans och ville inte köra galopp, sade segerkusken Oskar Kylin-Blom.

Rommeamatören Catarina Westlund Grahn har svarat för ett gediget arbete med Overthehill, som trots spår långt ut på vingen inte hade några som helst problem att ta hand om ledningen. Till varvning kom fyraåringen på i underkant 1.17 och via en avslutande 1.13,5-runda vann Overthehill säkert på 1.15,3a/2.140 meter.
– Jag vågade inte köra något från start, men hästen drog ändå iväg till ledningen självmant.
Naturligtvis är det enklare att köra i spets än att riskera strul i kön och det kändes säkert hela vägen, sade Oskar Kylin-Blom.

Overthehill är en av två avkommor efter framlidna Anna Goal.
– Hon drogs med skador och av den anledningen fick jag henne. Hästen var svår att få dräktig och Overthehill blev hennes sista avkomma. Han startade redan som tvååring, men hade problem med aktionen. Som treåring ådrog han sig en svår skada i hagen och jag valde att börja om med ett helt annat upplägg. Nuförtiden är det dressyrträning som gäller för Overthehill. Dessutom går han en del långa intervaller. Jag har aldrig haft en mer kapabel häst och det känns rätt att spänna bågen. Förhoppningsvis blir nästa start i V75 på hemmaplan om ett par veckor, sade Catarina Westlund Grahn.

Noterat:
Ulf Ohlsson placerade Pasi Aikio-tränade Undies (e. Maharajah) i front drygt två varv från mål och från den positionen sågs fyraåringen aldrig i förlustfara. Segertiden blev 1.15,5a/2.140 meter.
– Jag förstod att vi hade en vettig chans att få överta ledningen och när vi fick bestämma en bit blev segern enkel, sade Ulf Ohlsson.

Efter en infektionsrelaterad formsvacka i våras verkar Troels Andersens hästar ha hittat stilen på allvar, något som Celine K.S. (e. Muscle Memory) seger på 1.14,6a/2.140 meter trots inledande markförlust understryker.
– De gick väldigt fort i täten och vi hade fullt sjå att hänga med. Samtidigt förstod jag att tempot skulle ta ut sin rätt och ge trötta ben till slut. Celine K.S. är riktigt bra även om hon inte var som bäst i dag och jag hoppas att hästen duger en bit i höst, sade Troels Andersen.

Lira nästa gång: Sprucefields Go On (1) svarade för en heroisk insats som trea från ledningen.

Dagens vinnare på Rommetravet:
Lopp 1: Celine K.S. (e. Muscle Memory) – Troels Andersen (Troels Andersen)
Lopp 2: Heal The World (e. Quevert) – Peter Eriksson (Bengt Jansson)
Lopp 3: Overthehill (e. Uptown Yankee) – Oskar Kylin-Blom (Catarina Westlund Grahn)
Lopp 4: Undies (e. Maharajah) – Ulf Ohlsson (Pasi Aikio)
Lopp 5: Kruttlappen Frost (e. Järvsöfaks) – Öyvind Ruttenborg (Line Torp)
Lopp 6: Easy Pace (e. Gift Kronos) – Lars D Carlson (Lars D Carlson)
Lopp 7: Väskinge Ruter (e. Järvsöfaks) – Nathalie Blom (Björn Ek)
Lopp 8: Dream Trotter (e. Dream Vacation) – Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 9: Klocksve Sprinten (e. Hallsta Lotus) – Ulf Eriksson (Leif Persson)
Lopp 10: Orkidee Skift (e. Zola Boko) – Svante Ericsson (Svante Ericsson)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.