Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets första för Lady Lee

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Lady Lee fick på nytt besöka vinnarcirkeln. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Hedershästen Lady Lee var tillbaka i vinnarcirkeln på Visbytravet. Claes Sjöström serverade stoet en perfekt resa och segern blev säker.

Publicerad:

Claes Sjöström serverade Kerstin Hell-tränade Lady Lee (e. Ride The Night) ett fint lopp i ryggar och efter att ha smugit med bakom undflyende Dooleys kunde det tioåriga stoet avslutade bra till en säker seger. Lady Lee tog årets första seger när hon kom i mål på 1.14,0a/2.120 meter.
– Det löste sig bra och blev körning första varvet. Vi fick bra ryggar att gå med i och det blev helt perfekt. Vi kunde gå ned och vila lite genom sista sväng och då jag kände jag att det var klart. Får hästen rätt lopp är hon fortfarande lika vass som när hon var fyra, fem år, sade Claes Sjöström.

Claes Sjöström vann också med Lars Johanssons Go D.Nikita (e. Glen Kronos). Det sexåriga stoet tog årets andra seger i den tredje starten.

Det blev en enkel spetsseger för Johan Wimans Hennig Lixarve (e. Sahara Dynamite). Från springspår satt ekipaget i spets omgående och även om man utmanades något av Sheriffen under sista 500 meterna var segern aldrig hotad. Hennig Lixarve öppnade första 500 meterna efter 1.18,8 och kom sedan i mål på 1.16,0/2.120 meter.
– Vi fick en bra start på loppet och när vi väl kom till ledningen kändes det bra. Det blev rejäl körning sista 700 meterna, men min häst vaknat till något enormt och har en fin utvecklingskurva. Han sprang lite med handbromsen i innan och jag tror att han kommer bli riktigt bra på sikt, sade Johan Wiman.

Mega Star (e. Micro Mesh) gick i tredjespår sista varvet, men hade trots det styrkan att koppla grepp om händelserna och gå undan till en säker seger för Johan Wiman.
– Han var riktigt grym idag. Vi fick gå sista varvet i tredjespår, men när Claes häst hoppade i sista sväng blev det enkelt för oss. Vi hade ett dåligt läge, men det löste sig bra, sade Johan Wiman.

Pasi Aikio gästade Visbytravet denna tisdag och han fick också besöka vinnarcirkeln. Detta efter att ha lotsat Görel Engström-tränade Rosa Parks (e. Juliano Star) till seger på 1.14,9a/2.120 meter. Gabriella Gunnarssons Kajsa Sånna (e. Juliano Star) har galopperat en del i inledningen på karriären, men denna gång skötte hon sig och tog en överlägsen seger tillsammans med Dan Ottosson. Stoet kom i mål på 1.17,8/2.120 meter. Jan Hellstedt gästade Visbytravet med ett flertal hästar. Bäst gick det för Celinn Palema (e. Symphonic Hanover) som vann tillsammans med Henrik Rudqvist. Carl Johan Jepson körde Henrik Hoffman-tränade Lady Youline (e. Fast Photo) till dennes tredje raka seger. Hästen är fortsatt obesegrad.

Tävlingsdagen avslutades med en upploppsduell mellan Ari Ben (e. Juliano Star) och International. Segern gick till den förstnämnde med minsta möjliga marginal.
– Hästen har haft lite otur på sistone, men gick bra i vintras. Han kommer att få en hygglig säsong tror jag, sade kusken och tränaren Thomas Jonsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.