Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Arvidssons formtopp håller i sig

Foto: TR BILD
Stefan Arvidsson ståtar med tre raka segrar. Foto: TR BILD

ÖSTERSUND. Bollnästränaren Stefan Arvidsson, 44, har varit ordentligt i zonen den senaste tiden. Rikstotosegern hemma på Bollnäs med B.B.S Jhonny följdes av en vinst med Mr Clayton J.F. i Unghästserien på Solänget två dagar senare. Tredje segern på lika många försök ordnade 10-oddsaren Panic In Detroit i Östersund på måndagen.

Publicerad:

Stefan blev rejält mörbultad efter olyckshändelsen på Dannero i slutet av maj, men är nu tillbaka i full form igen.
– Jag hade marginalerna på min sida den gången, det hade kunnat gå riktigt illa. Jag var helt borta 3-4 minuter innan jag kvicknade till. Men nu har jag hämtat mig helt efter den olyckshändelsen och det verkar som jag har marginalerna med mig fortfarande, säger Stefan och skrattar gott när segrarna nu ramlar in.

Fyraårige Panic In Detroit är ny i stallet och kom till Östersund med mycket bokstäver i formraden.
– Jag har haft honom en månad men han har varit omogen. Jag har kört honom med helstängt huvudlag och idag var det läge att plocka av honom framskorna och sätta på honom ryckhuva och det kändes stabilt hela vägen i ledningen, säger Stefan som också managerade mamman Angelride ett halvår då hon visade fina kvaliteter genom vinster på Solvalla och Bergsåker.

Stefans verksamhet har haft en bra utveckling sedan han bytte gård och hamnade intill travbanan med sina unghästar som idag utgör ryggraden av stallets 26 hästar.
– Nu hoppas jag bara att jag har lite tur kvar till V75-finalerna med B.B.S. Jhonny på lördag, säger Stefan.

Man brukar säga att katten har nio liv och frågan är om inte det också gäller tioårige Staro Fighter som öppnade dagen med att spurta ner Etosha Boko och vinna till skrälloddset 65.71 för Lars Nylander från Timrå.
– Jag hade nästan gett upp hoppet…han har haft två hovbensfrakturer och det har strulat hela vintern men han har ett huvud av guld. Trots vinsten är jag inte nöjd…han är stel och det är något som stör honom men han vinner trots att formen inte är på topp, säger Lars som var lika överraskad som spelarna efter vinsten.

Noterat…

norske Röyns Stjernen galopperade nyligen bort segern på Leangen när han hade landat på en 1.23-tid, men fick nu revansch när han vann på 1.26,3/2 160 meter.

Sölvsveds Atlas fick som väntat trafikproblem från dubbla tillägg över sprinterdistans men löste uppgiften på 1.28,5 utan att vara som bäst för dagen enligt Martin P Djuse.

…Jonas Johansson hade fullt i tömmarna och pisken bakvänd när Invented Sund hade lekstuga. Hamnade hos Kjell-Åke Nordström, Hede, för en billig penning för fyra år sen (från Stall Zet) och ser ut att hittat stilen ordentligt i år.

LIRA NÄSTA GÅNG

Nioårige Karson var ett ständigt orosmoment för spelarna för ett par år sedan. Nu såg det bra ut igen och kanske han är ett bud för spelarna framöver hösten.

INGEMAR STERNER

VINNARNA PÅ ÖSTERSUNDSTRAVET 6 AUGUSTI:
Lopp 1: Staro Fighter (e.Yankee Glide) – Lars Nylander
Lopp 2: Invented Sund (e.Torvald Palema) – Jonas Johansson (Kjell-Åke Nordström)
Lopp 3: Röyns Stjernen (e.Wik Stjernen) – Ragnar Fremstad (Monika Fremstad)
Lopp 4: Cash Life (e.Order By Fax) – Jan-Olof Johansson (David Svegård)
Lopp 5: Sölvsveds Atlas (e.Moe Odin) – Martin P Djuse (Håkan Dahlström)
Lopp 6: Panic In Detroit (e.Hard Glider) – Stefan Arvidsson
Lopp 7: Helmers Beda (e.Ulvsås Zico) – Harald Sandström (Ann-Louise Olofsson)
Lopp 8: Kaksi (e.Spikeld) – Ulf Ohlsson (Mikael Björklund)
Lopp 9: Alvena Urläcker (e.Dream Vacation) – Magnus A Djuse (Esbjörn Glantz)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.