Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aston D.K. övertygade för Heiskanen

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Veijo Heiskanen tränar och körde Aston D.K. till seger. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Det rådde ingen brist på fina vinnare under fredagskvällen i Kalmar. Allra vassast var Veijo Heiskanens Aston D.K.

Publicerad:

Den danske sexåringen hade hunnit med två lopp under 2018 innan fullträffen i Småland. Visst, det handlade om bra insatser även då och segern senast i Årjäng var av ett bra slag fast fredagssegern var något extra. 

Ekipaget kunde inte vara med i den inledande spetskörningen, men efter ett knappt halvvarv var det dags att ge sig in i striden på allvar. Duon forsade till spets, höll därefter ett högt tempo och formligen joggade till sig ett än större försprång över upploppet. 
– Jag var aldrig orolig, menade Veijo Heiskanen med det där leendet som brukar betyda att här finns det mer att hämta.

Åbytränaren satte ett lagom högt tempo, 1.13 första varvet, för att få motståndarna att gå sig trötta. Motbudet Mohikaner kom aldrig in i matchen efter att ha gått sig trött ute i tredjespår sista delen av loppet och det övriga gänget slängde tidigt in handduken. Det fanns bara ett ekipage på banan. 
– Hästen springer väldigt lätt och avslappnat. Han stoppades upp av några förkylningar i början av året, men nu kan han springa fort igen. 

Heiskanen har tränat hästen sedan i början av november och spår en ljus framtid för Great Challenger-sonen. 
– Det här är en häst som kommer att gå upp i klasserna fort, spådde Veijo Heiskanen som kunde ha fått ytterligare en seger med sig hem om inte bra spurtande Tristan Cesar, efter S.J´s Photo, brutit ned i striden mot ledande (och vinnande) Dornoch Am. 

Alla vinnare på Kalmartravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Derby Simoni (e. Broadway Hall) Tränare: Thomas Madsen. Kusk: Kim Eriksson.
Lopp 2: Bella M.J. (e. Orlando Vici) Tränare/kusk: Conrad Lugauer.
Lopp 3: Comanche Moon (e. Love You) Tränare/kusk: Joakim Lövgren.
Lopp 4: Hennesy Boko (e. Chocolatier) Tränare/kusk: Conrad Lugauer.
Lopp 5: Herakles (e. Cantab Hall) Tränare/kusk: Lennart Svensson.
Lopp 6: Alpha Peak (e. Scarlet Knight) Tränare: Sten Juul. Kusk: Thomas Uhrberg.
Lopp 7: Aston D.K. (e. Great Challenger) Tränare/kusk: Veijo Heiskanen. 
Lopp 8 : Dornoch Am (e. Scarlet Knight) Tränare: Christoffer Eriksson. Kusk: Jörgen Sjunnesson. 
Lopp 9: Julia Stingson (e. Progress Value) Tränare/kusk: Stefan Persson. 

Lira nästa gång: Victoria Lane såg ut att ha en del sparat i rygg på ledaren. Femåringen var kraftigt förbättrad efter en seg start av karriären. 

Noterat: Thomas Uhrberg har inget klippkort på transporten till Kalmar, men när Sten Juul kallar - då ställer han med glädje upp. Alpha Peak, efter Scarlet Knight, tog sjätte raka segern efter att ha serverats ett smörlopp av den rutinerade Jägersrokusken. Sexåringen gled med i andra utvändigt samtidigt som det stafettkördes om ledningen. När målfototo skulle tas var hästen ensam på detsamma. 

Noterat: Thomas Madsens treårige Derby Simoni, efter Broadway Hill är stänkrädd och galopperade just därför i debuten. Den här gången fick han ledningen och dundrade runt på 1.16,2 full väg utan att vara alltför trött i mål. 

Noterat: Åttatusen kronor på kontot efter två starter. Kan man vinna på en 1.15-tid över två varv då? Japp, Conrad Lugauers Bella M.J. kunde just det. Det fyraåriga stoet hade inget motstånd och karriärens första seger kommer att följas av fler spår vi. Jägersrotränaren vann även med stallets Hennesy Boko, efter Chocolatier, från ledningen. 

Noterat: Vi gillar segergester. Vaggerydsamatören Lennart Svensson satte näven i skyn efter att fyraårige Herakles, efter Cantab Hall, spårat ett långlopp från start till mål. Hästen visade rätt inställning och fullträffen innebar seger nummer tre i den 15:e starten.

– Jerry Nilsson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.