Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hedbergs smarta Feji med staket!

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Åke Lindbloms Athos Race radar upp segrar. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

ÖREBRO. En mycket trivsam lunch i Örebro med flera imponerade vinnare värmde i en annars småkulen torsdag. Pär Hedberg har en stortalang i fyraåriga stoet Southwind Feji som tog femte raka segern och är alltjämt obesegrad. Muscle Hill-dottern verkar vara oerhört smart och vann överlägset på 1.14,6 över medeldistans med voltstart, det här är en talang utöver det vanliga!

Publicerad:

Hon klarade tre omstarter och höll sig lugn och samlad, Mikael J Andersson prickade som vanligt från springspår och duon tog smärtfritt spets. Micke drog rejält sista 800 meterna och det var mäktigt att se henne hela vägen in. I segerintervjun stod sedan hästen blick stilla, det visar på smartness och intelligens, lite som Scarlet Knight på sin tid. 

Pharoan Face är en vinnare igen, han vann från spets när han travade 1.11,5 sista halvvarvet och stred tappert och ville vara före utvändige/hårde Top Yllit. Linus Svensson och Cajsa Friberg har gjort ett mycket bra jobb med hästen och matchar honom smart. 

– Han behövde loppet senast och var mycket rappare och piggare i dag. Han tar i mycket bakom bilen och sticker iväg som en pil. Jens häst var tapper och man är aldrig säker förrän man är i mål, men det kändes bra upploppet ner. Jag tror vi siktar på ett lopp på Åby om två veckor nästa gång, sade Linus Svensson. 

Per Lennartsson svarade för en vass kuskinsats bakom egentränade Xceed G.T. Per körde fram till dödens i precis rätt skede, han fångade hästen i luften både varvet kvar och 300 meter från mål. På styrka vann hästen säkert, men Lennartsson ska ha stor del i denna triumf. 

Maria Törnqvist gör det bra med sitt lilla stall. Hon tog en tränardubbel denna lunch, både Milda Andover och Milles Flirt vann trots resor i dödens. Underskattade Niclas Benzon körde bägge hästarna, speciellt Milda Andover förtjänar stora plus. 

Berne Gustafsson har alltid bra puts på sina hästar. Enjoy Avenue är segervan och tog tionde segern i karriären då han spurtade ner hemmahästen Spotlite Son M.L. i V4-inledningen. 

Till ett glatt odds imponerade treåriga stoet Apple Rose när hon vann från spets med Magnus Jakobsson. Hästen travade 1.11 sista 600 meterna och vann på 1.16,5 med sparat i sin andra start i karriären. 

Magnus tog en dubbelseger när hans egentränade Alexia Marshall spurtade hem en lätt seger före favoriten Hermine Boko, som var snygg som en tavla och kommer bli bra med tempo i sin stora kropp. 

Carly R.C. spetsvann i ett dåligt lopp, det räckte för Johan Carlfjord att köra 1.17,5 sista halvvarvet för att vinna. 

Jennifer Tillman fick bra snurr på Global Thunder som spurtade till sig karriärens första seger, före en moralisk Puketorps Ikaruz. 

Noble Dancer fick en vilsam resa i rygg på ledande White Bobbysock, 650 meter från mål gick Marcus Hultman ut med fyraåringen som lätt gick undan till årets andra seger. 

MÅRTEN ERIKSSON 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.