Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Baron Gift i form

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Baron gift och Rickard Svanstedt. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Rickard Svanstedts femåring har letat form ett tag. På Solvalla såg den ut att sitta där igen.

Publicerad:

Baron Gift (e. Gift Kronos) har visat att han besitter hög kapacitet, men som miljonär har han fått kämpa på i tuffa lopp under 2018. Inför gårdagens start hade hingsten tre raka nollor i resultatraden.
– Det har varit lite formtapp på honom, men sist var han uppåt tyckte jag. I dag när jag vek ut då förstod jag att nu var han tillbaka, sade Svanstedt till Kanal 75.
Dessförinnan hade han suttit i rygg på favoriten Michelangelo Ås som trea i andraspår. I ledningen varvade Björn Goop och Seedorf O.M.F. på 1.11,9 med King City på utsidan. I utgången av slutsvängen var ledaren slagen och när Rickard Svanstedt lämnade ryggen på Michelangelo Ås rygg kopplade han segergrepp direkt och gick undan till en säker seger på 1.11,6a/1640 meter. Förstapriset var 70 000 kronor. 

Tvååring glänste

Ett gäng tvååringar gjorde upp under kvällen, däribland Mattias Djuses Galinna Am som hade inlett karriären med två raka segrar. Den här gången fick hon dock se sig besegrad från ledningen då Ulf Ohlsson och Svante Båth-tränade Alien Kronos (e. Infinitif) körde fram utvändigt om ledaren och kontrollerade hem loppet utan problem på 1.15,3a/2140 meter. Segern var värd 100 000 kronor och Alien Kronos har nu tre segrar och är fortsatt obesegrad felfri. 
– Det var en väldigt fin häst. Stark och fin tvååring. Den här kommer nog springa in mycket pengar tror jag, sade Ulf Ohlsson till Kanal 75. 

Tisdagens vinnare på Solvalla
Lopp 1: Zodiacale (e. Varenne) – Torbjörn Jansson (Stefan P Pettersson)
Lopp 2: Gitte Silvåkra (e. Classic Photo) – Tobias J Gustafsson
Lopp 3: Ridgehead Mikko (e. Dream Vacation) – Lars-Åke Söderholm
Lopp 4: Baron Gift (e. Gift Kronos) – Rickard Svanstedt
Lopp 5: Zdenka (e. Credit Winner) – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 6: Alien Kronos (e. Infinitif) – Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 7: Kahnawake (e. Up Front Larry) – Torbjörn Jansson (Göran Larsson)
Lopp 8: Findus M. (e. Andover Andover) – Ulf Ohlsson (Thomas Lönn)
Lopp 9: No Comment (e. Pine Chip) – Björn Goop (Tony Löfqvist)

Lira nästa gång: Senza Hanover gjorde ett fint lopp utvändigt om Zdenka och hon hade andraplatsen klar när galoppen kom strax före mål. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.