Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beauty Cash levererade direkt

Foto: Magnus Strömsten/ALN
Beauty Cash och Kim Eriksson vid en tidigare seger. Foto: Magnus Strömsten/ALN

Hästar från en del travtränare behöver uppenbarligen inte lopp i kroppen utan kan prestera på topp direkt. Sofia Aronsson verkar vara en sådan tränare för det bevisade årsdebuterande Beauty Cash med Kim Eriksson i sulkyn på Färjestadstravet.

Publicerad:

– Jag frågade Maria Wedell som både sköter och deläger hästen om hur vi skulle göra idag. Ge hästen ett snällt lopp och bara köra till slut eller köra som det känns, sa Kim Eriksson, som fick godkännande att välja det sistnämnda alternativet och spårade sedan runt om på 1.13,1a/1.640 meter. Det räckte för att vinna med en längd före Björn Goops Mellby Dashing som utmanade under slutvarvet.

Goop tog sin närmast obligatoriska seger med Time Is Money som från positionen utvändigt om Judge Reo under slutvarvet tog över 300 meter före mål och vann överlägset.

Samma segerrecept använde Per Nilsson med Berne Gustafssons Enjoy Avenue som fick sträcka på sig för att avvärja Flash Teemers attack på upploppet.

Magnus Jakobsson hade en del flyt med Charlock Alma som han hade tänkt köra i ryggar med men när ledaren galopperade efter ett halvvarv blev det att anföra fältet vilket hon klarade och vann med en dryg längd.

Seek And Destroy är bra i ordning för dagen. Visserligen fick Marcus Hultman bestämma efter behag första varvet men tvingades ner under tio strecket sista halvvarvet för för att ta emot Björn Goops C.C Queen som avslutade vasst.

I P21-loppet gjorde Björn Goops kriterietvåa Buddha en intressant comeback men fick nöja sig med att bli trea i loppet som vanns av Kim Eriksson med Sir Chic. Den viktigaste information inför loppet var att hästen behövde poäng kommenterade Kim efter segern.

Jonas Mobergs Global Tess hade inte startat på ett halvår men även här var det väl förberett. Trots en resa i dödens blev det en lätt seger med tussarna kvar för fyraårsstoet.

Ulf Eriksson är en sällsynt gäst på Färjestad under vardagstrav, men nu gick det att kombinera med Örebros kvällstävlingar så då var det värt att åka bil 75 mil under torsdagen. Speciellt som det blev seger med Lindesbergsamatören Håkan Falks Cuarto Käbb som spårade runt om i ett stayerlopp. Carl Johan Jepson avrundade sin första del av torsdagens tävlande genom att efter 20,9 första kilometern hålla undan till knapp seger med Sunes Sommar.

Att Färjestad hade lunchtävlingar och Åby samt Örebro körde på kvällen ställer onekligen en del frågor om ST:s planering av tävlingsdagar.

Lira nästa gång: Flash Teemer (3) avslutade bra men fick nöja sig med ett andrapris i jakten på första segern i karriären som omfattar 29:e starter.

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.