Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh presenterade spännande debutant

Foto: KANAL 75
Foto: KANAL 75

DANNERO. Robert Bergh-tränade Carbure var kanske den mest spännande hästen under Danneros breddomgång. Carbure (e. Sam Bourbon) gjorde nu tävlingsdebut som femåring och Berghs tidigare försteman Jimmy Jonsson fick chansen.

Publicerad:

Från ledningen stegade den här franskfödde hästen undan till en klar seger. Know My Name hängde på bra som tvåa. Frågan är om den här vinnaren är ämne till något riktigt bra? Hästen lägger onekligen mycket mark under sig och vi följer tiden framöver med viss nyfikenhet!
När den ene brodern Djuse, Martin, svek med storfavoriten Love Ain´t Easy, klev Djuse nummer två och vann det inledande loppet på Dannero. Mats Djuse lyckades lotsa in åttaårige Jobie Fargo (e. Jobie Tempest) efter ett lopp i invändigt läge. Rygg på den ledande favoriten blev ett tredje par invändigt med varvet kvar. Jobie Fargo tog sig ut i sista sväng och hann precis fram för att avgöra mot en tapper Outrunner. Det behövdes ett målfoto för att skilja hästarna åt.
– Jag hade torskfrossa när vi passerade linjen och trodde att vi förlorat, sammanfattade vinnande Mats Djuse efteråt.
Mats Djuse kom tillbaka i vinnarcirkeln. Detta med J-O Olse´n tränade Lady Zue Hammering (e. Race Bourbon). Spelad till storfavorit och aldrig hotad från ledningen.
– Okomplicerad häst att köra, menade Djuse som kör i ett härligt flyt för dagen. Sju årssegrar så här långt. (12 ifjol).
Styfs Pri Ma Donna (e. Järvsöfaks) lovade en hel del som treåring. Vann två lopp och var väl förberedd inför årsdebuten. Körande Stig Jarle Röste valde att släppa ledningen med varvet kvar. Körde till igen på sista långsidan och klev bara förbi Harnsta Spiken. Styfs Pri Ma Donna svarade sedan ärligt upploppet ned och en 32 runda räckte och blev över.
– Vi har svårt att hitta lopp i den här klassen hon befinner sig i just nu men det finns absolut förutsättningar att hon ska bli riktigt bra, förklarade Stig Jarle Röste.
High Roller (e. Oliver Spender) tjänade sina första kronor som tioåring. Då blev det drygt 130.000 in på kontot. Utvecklingen fortsätter och den här breddagen kunde körande Nils Elfving finköra över upploppet när det handlade om lång distans. Ledning från start till mål och Elfving rörde inte en fena upploppet ned.
Susanne Osterling visade en överlägsen rutin när det gäller att ta tillvara på en montéhästs möjligheter. Hon hittade i det närmaste en optimal väg för 11-årige Lord Photo (e. Fast Photo) och klev ut i spåren först i sista sväng. Lennart Frölander från Solänget managerar.
- Problemet är ju att en sådan som Lord Photo alltid får många tillägg och måste jaga hela tiden. Men idag kändes han fantastisk fin, tyckte Susanne Osterling.
Hemmaamatören Ingvar Nyberg hade ett flertal dugliga chanser under denna travdag. Ett par knappa förluster byttes ut mot en säker seger med Åhs Hedda (e. Bork Odin). Tidig ledning där sedan det sexåriga stoet försvarade sig på ett bra sätt.
Rikungen (e. Moe Odin) blev en av de hetaste V5 favoriterna och körande Stig Engstrand gjorde ingen supporter besviken. Attacken från absoluta köläget kom knappa varvet från mål. Rikungen fick ryggar att gå i men tvingades ut i ett fjärde spår i sista sväng. Kom långt ute i banan och hade greppet mitt på upploppet.
Dagen avslutades med en överraskning i form av Malekeh (e. Gigant Neo) och Lars-Åke Svärdfeldt. Länge i skymundan men med de bästa spurtkrafterna till slut. Svärdfeldt som numer är tillbaka som tränare med åtta hästar i boxarna.

LENNART SUNDWALL

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.