Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berghs sjuåring fortsätter att vinna

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Västerbo Arthur följde upp V75-segern på Jägersro med en ny triumf på Halmstad. Den här gången med tränaren Robert Bergh i sulkyn. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Västerbo Arthur fortsätter att imponera. Robert Berghs sjuåring tog en ny seger mot namnkunnigt motstånd på Halmstad. 

Publicerad:

Tre segrar och en andraplats är Västerbo Arthurs (e. C.R.Excalibur) facit på sina fyra senaste starter. På Halmstad sprang Berghs travare på självaste Master Crowe. Efter en resolut styrning kunde dock Bergh och Västerbo Arthur bestämma tempo efter behag i ledningen och när väl favoriten kom upp utvändigt hade ”Arthur” gott om krafter kvar för att hålla samtliga bakom sig i en snabb avslutning. 
– Det blev lite hackigt och det är egentligen inte så man ska köra med den här, men jag tyckte att det vara Peters (Ingves) häst att köra emot. Han kom allt närmare men 75-50 meter från mål kände jag att det skulle gå, sade Bergh efteråt. 
Västerbo Arthur är redan klar för V75-finalerna på Solvalla och vad som blir nästa lopp har Bergh inte bestämt. 
– Han har utvecklats mycket och tjänat snabba pengar den senaste tiden så det är svårt att hitta lopp, fortsatte Bergh. 
Bakom vinnaren lyckades Daniel Redéns Love Matters att spurta till sig andrapriset tillsammans med Örjan Kihlström. 

Ahos talang vann igen
Mikko Aho-tränade Now Or Never Flair (e. Ready Cash) fick snabb revansch efter att ha blivit snuvad på segern för första gången i år i den senaste starten. Carl Johan Jepson drog i högertömmen varvet från mål och på den sista bortre långsidan svepte ekipaget fältet på ett fint sätt. Därmed säkrade duon sin femte seger tillsammans – samtliga tagna i år. 
Trots ett litet fält var det gott om godbitar i treåringsloppet. Både Speedy Face och Executive Caviar gjorde vad de kunde för att sätta press på Jerry Riordans Super War Horse (e. Super Photo Cosmos) tillsammans med Carl Johan Jepson. När linjen närmades sig drygade dock Riordans häst bara ut avståndet till övriga och vann på ett mycket övertygande sätt från ledningen. 
Johan Untersteiner och hans Gaya Di Quattro (e. Raja Mirchi) såg ut att få svårt att nå tätduon när upploppet nalkades, men segern blev till slut seger. Det blev en ny triumf för Johan Untersteiner tillsammans med Niky Flax (e. Love You) i den sista V64-avdelningen, där ekipaget var helt överlägset konkurrenterna och vann med stor marginal. Joakim Lövgrens Winner´s Wine (e. Muscle Hill) var bara bäst och vann säkert tillsammans med tränaren i lopp åtta. 

VInnare efter galopp
Andre Eklunds Edio (e. Love You) har fortfarande inte gått felfritt – men trots en galopp i starten kunde fyraåringen få kontakt med klungan igen och via en repa i tredjespår i slutsvängen runda samtliga till karriärens första seger.  I loppet därpå kostade Lutfi Kolgjinis Arapaho Ghostdace (e. Raja Mirchi) på sig en ännu större markförlust tillsammans med körande Thomas Uhrberg innan ekipaget rundande hela fältet i utgången av slutsvängen.
Favoriten Caddie Icon såg ut att ha läget under kontroll efter ett lopp utvändigt om ledaren, men halvvägs in på upploppet kom galoppen och en smygkörd Major Tom (e. Love You) kunde då spurta sig till förstapriset tillsammans med Christoffer Eriksson. 
Henriette Larsen fick avsluta tävlingsdagen med en seger tillsammans med Stefans Perssons Wingait Erik (e. Bring Me Back). 
Delicious U.S. bjöd på en ruggig långspurt i Yngve Larsson´s Memorial. Läs mer om det loppet här

Lira nästa gång: Shorthanded Jag stod för en rejäl insats bakom vinnaren i lopp sju. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.