Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berglunds glädjebesked: ”Haft en klump i magen”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Stallet har varit nere i källaren och vänt. I går var Oscar Berglunds segerstaplare tillbaka på tävlingsbanan igen – som en vinnare.

Publicerad:

Det var i september förra året som Travronden kunde berätta att flera hästar i Oscar Berglunds stall drogs med sjukdomsproblem och sedan dess har stallet i princip stått still vad gäller tävlande. Tre månader senare kunde Berglund berätta att det visade sig att hela stallet hade varit nedsatt av ett virus.

I fredags var Cobourg Hanover (e. Donato Hanover) tillbaka på tävlingsbanan igen. Hästen som hade vunnit elva lopp för Oscar Berglund startade från innerspår tillsammans med Ulf Ohlsson. 2140 meter senare hade Cobourg Hanover vunnit 12 lopp för Berglund.

– Det var så klart fantastiskt skönt att se honom så löpglad igen. Jag har egentligen haft en klump i magen hela tiden och den var kvar fram till att han hade gått i mål. Vi visste ju inte om det var slut som tävlingshäst eller inte. Han startade tre gånger utan att vara frisk och han tog väldigt mycket stryk av det, säger Oscar Berglund dagen efter segern. 

Efter ledning från start till mål stannade klockan på 1.15,0a/2140 meter.

– Det spelar ingen roll hur fin han känns i träning, man måste ändå få ett kvitto på att glädjen och kraften finns där. Jag tycker att det är riktigt kul att han är tillbaka, för i mina mått så är det en otroligt bra häst som är viktig för min rörelse.

Ingen stress

Segern togs på hemmabanan Östersund och med tanke på omständigheterna så är matchningen inte planerad i detalj.

– Jag vill matcha honom så snäll som möjligt nu. Det viktiga är att han kommer tillbaka och tycker att det är kul. Sen får vi väl spänna bågen på V75 till sommaren om han bevisar att han kan vara med där.

En annan profilhäst i stallet är det sexåriga stoet Hope And Dreams, som vann på V75 tillsammans med Emilia Leo i sin senaste start i juni. Hästen har sedan dess haft så stora problem att tränaren först befarade att karriären var över.

– Nu ser det väl ganska bra ut med henne. Det har varit otroligt segt att få henne startklar igen. Men, peppar peppar, allt har varit bra under vintern. Hon gör årsdebut på Leangen på måndag och det ska bli kul att se om hon kan komma tillbaka eller om det blev för mycket för henne. Vi har inga krav alls. Allt är en bonus nu.

Fredagens vinnare i Östersund
Lopp 1: Järvsö Elling (e. Horgen Tore) – Jan-Olov Persson
Lopp 2: Jockes Abbot (e. Zola Boko) – Martin P Djuse
Lopp 3: Grytting Ida (e. Lome Elden) – Jomar Blekkan (Linda Ofstad)
Lopp 4: Cobourg Hanover (e. Donato Hanover) – Ulf Ohlsson (Oscar Berglund)
Lopp 5: Järvsö Irene (e. Lome Kongen) – Rikard N Skolund (Caroline Holm)
Lopp 6: U.Boat (e. From Above) – John Östman (Mats Bucht)
Lopp 7: Lyckans Star (e. Up And Quick) – Stefan Arvidsson
Lopp 8: Minelli (e. Bork Odin) – Magnus A Djuse (Anders Hafstad)
Lopp 9: Zooropa (e. Raja Mirchi) – Robert Dunder
Lopp 10: Alviano (e. Offshore Dream) – Peter Eriksson (Anders Henriksson)

Lira nästa gång: Secret Of Joy blev kvar med mycket krafter i rygg på vinnande U.Boat. Passas noga nästa start. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.