Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Betyder mycket så klart"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Fame Boko och Per Lennartsson (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Cancerbesked, operation och comeback – och i Mantorp kom också första kusksegern för Per Lennartsson. Bakom en urstark Fame Boko. 

Publicerad:

Travronden har tidigare berättat om Per Lennartssons operation på grund av prostatacancer. Nyligen gjorde han sitt första lopp i sulkyn och när det var dags för det andra blev det seger. Ofrivilligt hamnade han utvändigt om ledande Peder Mykla tillsammans med egentränade Fame Boko (e. Virgill Boko). Det brydde sig inte hästen om utan istället lämnade hon konkurrenterna när upploppet kom och vann hur enkelt som helst på 1.14,5a/2140 meter.
– Hon har mött väldigt tuffa hästar på slutet och gjort det bra utan att ha en chans att vinna. Nu var det lite enklare den här gången. Utvändigt ledaren har inte varit hennes position tidigare i livet men den här gången kände jag hur hon tog tag i grejerna på sista bortre långsidan, sade Lennartsson.

Han meddelade också att stoet inte har många starter kvar innan hon ska betäckas med Campo Bahia. Tränaren berättade också om positiva besked vad gäller sjukdomen.
– Det har blivit bättre för varje vecka och nyligen fick jag besked att alla värden var nere på noll. Jag ska tillbaka på kontroll om en halvår igen. Det betyder mycket så klart. 

”Hade jag varit hästägare i dag hade jag varit gråhårig” sa Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln. Där hamnade han efter segern med Fredrik Wallin-tränade Bicc’s Avalon (e. Brad de Veluwe). Det var vägen dit kusken syftade på. Först tappade hästen mark och position efter ett galoppsteg i startrusningen. Sen hindrades ekipaget av en kall rygg under attack på sista bortre långsidan. Sedan hamnade man i ännu en dålig rygg innan Skolgund till slut kunde ge full marschorder över upploppet. Trots störningsmomenten han fyraåringen dit.
– Enda problemet över upploppet var att han bröt ner. Jag gillar den här hästen, fortsatte Skoglund i vinnarcirkeln.
Klockan stannade på 1.14,8a/1640 meter.

"Rullig igen"

V75-vinnaren Devs Dragon (e. Dream Vacation) kom från en snöplig upploppsgalopp och fick revansch omgående. Den här gången kunde hästen attackera bakifrån och när upploppet kom var hästen i en klass för sig. Fredrik Perssons åttaåring vann på 1.15,1a/2140 meter.
– Han var lite smårullig i dag också, men nu blev det ju lugnt och jag kunde hjälpa honom hela vägen, sade segerkusken Carl Johan Jepson.
Mer Jepson blev det i GS75-avslutningen när han via tredjespår styrde Magnus Dahlén-tränade My Liberty (e. Super Photo Kosmos) från bakspår över kort distans. 

Kaj Widell och C.R.Nobless flög till ledningen från spår åtta i GS75-inledningen. Det kostade dock inte mer än 1.14,5/500 meter och sedan kunde kusken dämpa ytterligare. Då såg William Ekberg sin chans och körde fram till dödens med Magnus Dahlén-tränade Veiled (e. Zola Boko) 1400 från mål. Sedan blev det en duell mellan den duon hela vägen in i mål. När allt var klart krävdes det målfoto för att konstatera att utvändige Veiled tog sig förbi den absolut sista biten. Klockan stannade på 1.16,0a/2140 meter.
– Även fast hon kanske inte var på topp i dag så gjorde hon det bra. Jag kände mig slagen på upploppet, men hon har bra inställning. Hon är trevlig den här hästen, sade William Ekberg. 

Tredje in – ett segerrecept

Det blev tredje invändigt för Grejer Fajersson och G.K.Ursus (e. Gift Kronos). Favoriten Eye In The Skye tog hand om ledningen och Tricky Face kördes fram i dödens i dödens. På den sista bortre långsidan såg Fajersson en öppning och kunde styra ut G.K.Ursus i andra utvändigt och sedan spurta via tredjespår över upploppet. Det blev en hård duell mot ledande Eye In The Sky och med mycket knapp marginal kunde G.K.Ursus ta sig förbi. Det var årets första seger för Stefan Lagerströms femåring, som kom i mål på 1.16,2a/2140 meter. 

Efter ett lopp i tredje invändigt kunde Jesper Rydberg plocka ut Ulf Stenströmer-tränade Yukon Bay (e. From Above) i spåren och attackera i slutsvängen. Då hade han en bit fram till tätduon Big Marke och utvändige favoriten Tullibardine Boe. Trots det kunde Yukon Bay spurta förbi den sistnämnde och säkra seger på 1.17,1/2180 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.