Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bood: "Gav en extra växel"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Super Photo Bood och kretsen kring hästen vid en tidigare seger. Denna gång satt hästens tränare André Bood själv i sulkyn. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Färjestadstravet har sedan några år konceptet ”oktoberfesten” vid sina V65-tävlingar efter det att huvudbanan Jägersro kört färdigt.

Publicerad:

Nere i Malmö var Björn Goop och Carl Johan Jepson vilket underlättade för de andra hemmakuskarna och ökade möjligheter till att det skulle bli överraskningar. Tyvärr gick publiken miste om kvällens höjdare för duellen mellan V75-vinnarna J.S Apollo och Minnestads El Paso uteblev då den sistnämnde var struken på grund av förkylning.

Nu blev det istället en annan V75-vinnare Super Photo Bood som visade sig överlägsen efter att tidigt övertagit spets av Solstrålen körd av Paw Mahony. Efter ett varv på 15,3 hade André Boods häst tillräckligt med krafter för att lämna de övriga vid upploppets början och vann med sex längder. Tvåa blev W.J Eminent Bergen som travat utvändigt om ledaren med måltrean J.S Apollo i rygg.
– Han är nyrakad vilket gav en extra växel, informerade Bood efter segern. Undra om rakningen på sikt blir något som tränarna ska anmäla vid tävlingstillfället...

Kristina Larsson vinner inte så ofta därför blir det ofta högt odds när hon är först över mållinjen. Den här gången var det bakom Lysjö Wilda som i karriärens 47:e start tog sin andra seger. Det var ingen turseger för ekipaget avgjorde den tunga vägen och vann ändå lätt på nya rekordet 1 28,2/1 660 meter.

Econic som tränas av Magnus Jakobsson hade inte vunnit på karriärens 25 starter men nu gick det vägen efter ett smörlopp signerat Peter Ådefors som från vinnarhålet tog sig förbi Alfredo Sauce på upploppet. Ytterligare en tränarseger för Magnus blev det eftersom M.T Laroche hade vaknat på rätt sida och stack till ledningen med Rudolf Lichtenwürther som inte hade en tanke på att släppa till favoriten Genesis. 

Magnus vann själv två lopp dels med egentränade Amore Passo V.W som var överlägsen från spets. Dels med Rickard Svanstedts Rob Dyrdek som bjöds ett lopp på lång väntan och avgjorde i ett nafs på upploppet.

Anders Svanstedts Vikings Topline stod för dagens prestation då ekipaget från kön via en riktigt ”Svanstedtare” svepte fältet på sista bortre långsidan och kopplade sedan greppet på ledande Kaci körd av bror Rickard.

Per Nilsson ordnade första segern för Likeitalot som i fjärde starten spårade runt om. Samma segerrecept använde Micael Lindblom med Firebird Scoop. Julia Nilsson avrundade skrällkvällen med 31-oddsaren Molly Mi som i sin 14:e start avlade sin maiden.

Lira nästa gång: Alfredo Sauce travade utvändigt i 15-tempo första varvet och kunde inte freda sig mot smygkörde Econic.

Alla vinnare på Färjestadstravet denna tävlingsdag:
Lopp 1. Amore Passo V.W (e. Orlando Vici) Magnus Jakobsson
Lopp 2. Likeitalot (e. Prodigious) Per Nilsson (Per C Johansson)
Lopp 3. Firebird Scoop (e. So Perfect) Micael Lindblom (Torbjörn Maltesson)
Lopp 4. Super Photo Bood (e. Super Photo Kosmos) André Bood
Lopp 5. Lysjö Wilda (e. Tangen Scott) Kristina Larsson
Lopp 6. Econic (e. Infinitif) Peter Ådefors (Magnus Jakobsson)
Lopp 7. M.T Laroche (e. Joke Face) Rudolf Lichtenwürther (Magnus Jakobsson)
Lopp 8. Rob Dyrdek (e. Credit Winner) Magnus Jakobsson (Rickard Svanstedt)
Lopp 9. Viking´s Topline (e. From Above) Anders Svanstedt
Lopp 10. Molly Mi (e. Lix Mollyn) Julia Nilsson (Roland Eng)

– Kenth Pettersson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.