Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bröderna delade på segern: ”Det är nästan för bra”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Rikard N Skoglund och Silver Sprinta till vänster, och Robert Skoglund och Moddelina till höger. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

När stofinalen av Sleipner Cup skulle avgöras gick det inte att skilja bröderna Skoglund åt.

Publicerad:

När allt skulle avgöras såg Robert Skoglund och egentränade Moddelina ut att gå mot seger. Sedan kom Rikard N Skoglund med bra fart bakom Joakim Reiser-tränade Silver Sprinta en bit ut i banan och duellen var ett faktum.
– Det kändes klart in på upploppet, men sedan hörde jag att Rikard kom fort där bak. Hon tog något hjälpsteg på upploppet och jag fick chansa sista 25 meterna, sade Robert Skoglund i vinnarcirkeln.
– Det är helt sjuk, så välregisserat det kan bli. Vi fick en tidig startgalopp och sedan gjorde min häst ett fantastiskt lopp efter det. Vi kopplade greppet på Roberts men jag kunde inte köra på henne alls sista 100, sade Rikard N Skoglund, vars häst galopperade strax efter mållinjen.
Den förstnämnda startade på grunddistansen och fick ett fint lopp i ryggar på innerspår. Silver Sprinta startade 20 meter bakom. Segertiderna blev 1.28,8/2140 meter respektive 1.28.0/2160 meter.

Tänkte på pappa

När Moddelina hade fått på sig segertäcket och Silver Sprinta fått på sig segerkransen summerade Rikard N Skoglund det så här:
– Han som är mest nöjd sitter nog uppe i himlen, vår pappa. 
Förstapriset i fyraåringsloppet tillika finalen av Sleipner Cup för ston var 100 000 kronor.
Joakim Reiser kunde konstatera att han även fick med sig ett tredjepris då hans Klack Tekla svarade för ett fint lopp som trea med Torbjörn Jansson efter att ha travat i dödens under slutrundan. 

"Därför chansade jag lite"

Finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna innehöll bara sex hästar. Jan-Olov Perssons talang Tekno Eld bar det stora favoritskapet från dubbla tillägg, men vinnaren stod 40 meter före. Jan Roar Mjölneröds Järvsöfaks-son Grislefaksen G.L. lyckades nämligen ta sig ut framför favoriten på den sista bortre långsidan. Strax därpå satt han i ledningen och blev för svår att nå för Tekno Eld, som fick nöja sig med ett andrapris tillsammans med Örjan Kihlström. 
– Han var väldigt bra, han har bara gjort fem lopp. Hästen är inte så bra i front och därför chansade jag lite. Han har våldsam fart och kapacitet, i dag klaffade det, sade Mjölneröd i vinnarcirkeln.
Segertiden i finalen av Sleipner Cup blev 1.26,8/2140 meter. Förstapriset var 150 000 kronor. 

Sture var starkast

Jan-Olov Persson och Tand Kraft fick en tappstart från 60 meters tillägg i Sleipner Cup Revansch för femåringarna. Istället var det Perssons två andra hästar i loppet som närmade sig ledande Lex Odin och Björn Goop. Jorma Kontio körde Björlifanner först utvändigt ledaren och där bakom satt Örjan Kihlström och B.W.Sture. Det var det sistnämnda ekipaget som också lyckades ta sig förbi Lex Odin den sista biten.
– Vi fick ett fint lopp och hästen var jättebra. Han avslutade starkt till slut, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
B.W.Sture startade från 60 meters tillägg och han vann på 1.24,5 närmast före nyss nämnda Lex Odin, som tränas av Gjermund Gravdal. Förstapriset var 100 000 kronor.
Stallkamraten Björlifanner galopperade på upploppet samtidigt som Tand Kraft aldrig riktigt kom in i matchen efter ett jobbigt lopp.

Kvällens vinnare på Rommetravet
Lopp 1: Tekno Lynet (e. Hellin Faxen) – Rikard N Skoglund (Jan-Olov Persson)
Lopp 2: Diadem Viking (e. Järvsöviking) – Joakim Elfving
Lopp 3: Bottnas Future (e. Ready Cash) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 4: B.W.Sture (e. Moe Odin) – Örjan Kihlström (Jan-Olov Persson)
Lopp 5 (dött lopp): Moddelina (e. B.W.Modde) – Robert Skolgund och Silver Sprinta (e. Klack Jo) – Rikard N Skoglund (Joakim Reiser)
Lopp 6: Brenne Brakar (e. Moe Odin) – Per Lennartsson (Ola Åsebö)
Lopp 7: Bear Hope (e. S.J.’s Caviar) – Björn Goop
Lopp 8: Jager Oaks (e. Tony Oaks) – Per Lennartsson
Lopp 9: Antonio Tabac (e. Crazed) – Oskar Kylin Blom
Lopp 10: Grislefaksen G.L. (e. Järvsöfaks) – Jan Roar Mjölneröd
Lopp 11: Broadway Queen (e. Hand Glider) – Billy Svedlund (Bernt-Ove Johansson)

Lira nästa gång: Granetta bjöd på ett mycket bra lopp som tvåa bakom Brenne Brakar trots galopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.