Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cab Hornline vann på gamla hemmabanan

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

LINDESBERG. Oerhört flotte Cab Hornline tog lätt en längd på värste konkurrenten Don´t Mind Me och det blev loppavgörande. Per Lennartsson körde 1.10,5 sista 600 meterna med den forne hemmahästen som vann säkert i årets andra start.

Publicerad:

Annat huvudlag och barfota gjorde snyggingen mer rapp än i årsdebuten.
– Han tävlade med helstängt huvudlag i dag och barfota så det var en annan häst kontra årsdebuten speciellt från start då han öppnade fort. Det var fullt ös och en skön känsla att köra honom, det såg värre ut än det var sista biten för när jag drog tussarna drog han undan igen, sade Per Lennartsson.
I ett galoppfyllt lopp hamnade till slut Per i dödens med starke Chaktar de Vandel. 850 meter från mål kom hästen smärtfritt till ledningen då Tancredi Oro galopperade. Femåringen vann överlägset med mycket sparat via 1.15,8 sista varvet.
Det tog tolv starter sedan fick Västerbo Cheers känna på hur det är att vinna lopp. Stoet tog lätt ner favoriten Honor Thy Mother trots en resa utvändigt om henne och sedan blev segern enkel via 1.15 sista varvet.
Lördagshästen M.T.Joinville hade inte startat sedan augusti då han varit med om en allvarlig skada. Jorma Kontio forcerade honom tidigt till spets och lätt sprang hästen 1.14,6 sista varvet. Tränare Richter var glad och lättad efter segern och man hörde på Kontio hur mycket han gillar sexåringen. 
Lady Rubinstein debuterade på bästa vis, stoet vann säkert trots dödens och travade 1.16,8 sista varvet med lätthet. Detta verkar vara en förnuftig och klok travare. 
Hans-Owe Sundberg gav egentränade Elektra en fin resa, stoet tackade för det genom att spurta till sig karriärens första seger i tionde starten.
Anna Erixon red en underbar ritt med nyförvärvet C.C.Simon, först tog hon spets trots tillägg för att sedan släppa till kapable Twin´s Vici Lime. Anna red sedan spårsnålt och kallt, via en ettrig spurt tog nioåringen sig förbi French Me sista biten.
Emilia Leo tog inga fångar uppe på Graham och red mycket offensivt med åttaåringen. Hästen var löjligt överlägsen i dagens andra montélopp och vann före Falco Mahavi.
Trots att det var hårt i mål i dagens sista lopp hann Jenny Mahony med att göra segergest bakom All Reasons. Detta var hästens första seger i karriären och Mahony satte dit femåringen precis på mållinjen före årsdebuterande My Moonlight.
Fuxen Lucky Dice galopperade i en provstart trots det vågade Mercedes Balogh ladda med honom från början. Mercan höll i gång honom förtjänstfullt och segern blev säker även om hästen hade stumma ben till slut.

 

Tvåbent profil: Per Lennartsson som tog en dubbelseger inom V5-spelet med egentränade hästar. Både Cab Hornline och Chaktar de Vandel imponerade och Per har puts på stallet för dagen.
Fyrbent profil: Västerbo Cheers vann trots dödens och visade moral, då hon tog karriärens första seger.
Lira nästa gång: Kitspirit (7) hade varit struken inför detta lopp, men fick en fin resa bakom M.T.Joinville och avslutade bra när hon fick fritt. Med tempo i kroppen blir stoet att räkna med nästa gång.
Citatet: ”Hon är tuff den här” (Kim Eriksson efter segern med Västerbo Cheers som tog karriärens första seger på ett övertygande vis)

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.