Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carlsons största seger

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Lars D Carlson tog sin allra största seger när han vann Diamantstoets final med egentränade Order By Heaven. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

BERGSÅKER V64 Det var hans livs största kuskseger i pengar räknat.
Eskilstunatränaren Lars D Carlson hade inte svårt att dra på smilbanden efter det att hans femåriga sto Order By Heaven spurtat till seger i Diamantstoets final (V64-6) på Bergsåker med hela 200.000 kronor i förstapris.

Publicerad:

Från spår tre på tillägg hamnade Lars D Carlson i perfekt andra par utvändigt, men tvingades samtidigt dra upp attacken som första häst i tredjespår på sista bortre långsidan.
– Order By Heaven (e. Super Arnie) kändes bra i sista kurvan, men jag var rädd för Erik Adielssons Mellby Dashing och valde att rycka i utgången av sista kurvan. Hon är rätt slö av sig, men går samtidigt ända in i mål. Jag hann bli lite orolig sista biten, men det ordnade ju ändå upp sig, kommenterade Lars.
Den sistnämnde höll den här segern väldigt högt.
– Det är nog den största hittills om vi ser till pengarna. Jag vann bland annat en V75-final med Arnie Somolli, men då var det inte riktigt 200.000 i förstapris, utan 170.000 (16 april 2005 på Åby i klass II). Så visst var det här väldigt roligt. Jag tror dessutom att det här även var min första vinst på Bergsåker.
Pappa till Order By Heaven är Super Arnie, precis som för Arnie Somolli.
– Mamman Drisco Accenta (e. Turbo Thrust) fick jag faktiskt gratis. Dåvarande ägaren hade tagit ett föl efter henne, men ville inte fortsätta. jag kollade på stam och prestationer och tog gärna över. Drisco Accenta hade gått under 1.12 och tjänat över en miljon kronor. Så det var inte alls illa.
Order By Heaven är Drisco Accentas andra avkomma. Hon har sedan även lämnat treåriga ostartade stoet Chicadee (e. Chocolatier) samt tvååriga hingsten Running Like Hell (e. Pastor Stephen) som också förstås finns i Lars D Carlsons stall.
– Meningen är att Order By Heaven nu ska få ett tävlingsuppehåll. Vi ska gå igenom hästen och sedan är jag faktiskt sugen att prova henne i Frankrike. Men jag har dålig koll på propositionerna där och vet inte om hon har tjänat tillräckligt med pengar. Vi ska i alla fall kolla på den biten. Hon är stark och rejäl och borde kunna passa där nere, fortsätter Lars.
I stort sett har det mesta gått som planerat för Order By Heaven så här långt.
– Det handlar om en ganska okomplicerad häst som dock var lite omogen som treåring. Det har inte heller varit några svårare skador efter vägen.
I kväll segrade hon på nya voltstartsrekordet 1.13,8/2.160 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.