Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Charlock Wiking glänste – överlägsen i årsdebuten

Foto: Martin Langels/ALN
Charlock Wiking övertygade i årsdebuten i Örebro på lördagen. Foto: Martin Langels/ALN

Magnus Jakobsson har en intressant häst i fyraårige Charlock Wiking. På lördagen årsdebuterade hästen på Örebrotravet och det på bästa sätt.

Publicerad:

Magnus Jakobsson hade förberett årsdebuterande Charlock Wiking på bästa sätt. Hästen hade gått ett banjobb inför denna uppgift och Jakobsson testade fyraåringen bakom startbilen två gånger innan tävlingarna. Han öppnade 1.21/300 meter i den första och 1.15,5/300 i den andra bilproven.

Förnuftigt och bra såg det ut och i loppet flög hästen till spets och visade väldigt bra uppfattning. Han höll sig lugn efter startrusningen, trots att han fick en pigg Classic Joy utvändigt om sig stressade hästen inte upp sig. 

Lekfullt lätt sprang Orlando Vici-avkomman 1.14 sista 700 meterna och vann överlägset på nya rekordet 1.16,4 över medeldistans med autostart. Vi gillade verkligen intrycket och man hör mellan raderna att Magnus också är förtjust i hästen.
– Han öppnade stabilt och bra. Toms häst blev lite het utvändigt om min häst, men det var inte så farligt. Han kändes bra hela vägen och vann lätt, just nu vet jag inte vilken nästa uppgift blir. Jag vill först se att han tog detta lopp på ett bra vis innan jag bestämmer det, sade Magnus Jakobsson. 

Rafiki Fri stod för kvällens prestation!

Hemmahästen Rafiki Fri var jättefavorit men han fick inget gratis när han vann V65-5. Anna Isabelle Karlsson gav sig av redan 1.250 meter från mål med femåringen och via ett mäktigt speedryck satt hon i front redan 550 kvar. Hästen, som genrepade inför V75-finalen, vann via 1.12,6 sista varvet och åkte ifrån skuggande Quantum Outlook retfullt enkelt. 
– Det gick sakta i början så han fick göra det på styrka i kväll. Man måste påminna honom att lyfta på sina ben, så jag slappnar inte av bakom honom. Hästen är lat i träning, så det kan bli ett lopp till innan V75-finalen. Vi får se, sade Anna Isabelle Karlsson.

Lira nästa gång: Vicadi (6) uppträdde mer moget denna gång och höll sig lugn. Hästen gjorde ett bra lopp bakifrån som tvåa bakom fine Charlock Wiking. Lasse Erixons häst har nog lite snabba pengar att hämta framöver! 

Lördagskvällens vinnare på Örebrotravet:
Lopp 1: Global Uncommon (e. Self Possessed) – Jorma Kontio (Maria Törnqvist) 
Lopp 2: Aramis Race (e. Zola Boko) – Sofia Adolfsson (Åke Lindblom) 
Lopp 3: Maggie Cash (e. Djali Boko) – Torbjörn Jansson (Lutfi Kolgjini) 
Lopp 4: Valnes Doris (e. Fill V.) – Juhani Partanen (Bo E Jansson) 
Lopp 5: Erland (e. Järvsöviking) – Oskar Kylin-Blom (Christina Erlandsson) 
Lopp 6: Charlock Wiking (e. Orlando Vici) – Magnus Jakobsson (Magnus Jakobsson) 
Lopp 7: Minnestads El Paso (e. Adrian Chip) – Rebecca Dahlén (Dennis Palmqvist) 
Lopp 8: Rafiki Fri (e. Racer Bourbon) – Anna Isabelle Karlsson (Hans Karlsson) 
Lopp 9: Manzano (e. Rite On Line) – Jorma Kontio (Sofia Pihlgren) 

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.