Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Colbert spårade runt om

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Nicklas Westerholm tränar och körde Colbert till seger. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Efter att ha varit borta i nästan två år fick Nicklas Westerholm chansen att träna Colbert. Under måndagen kom första segern i nya regin när duon ledde hela vägen i Eskilstuna.
– Vi har byggt upp honom i ett par starter, sade Nicklas Westerholm.

Publicerad:

Som treåring tävlade Colbert (e. Cantab Hall) på övertygande vis i USA för Åke Svanstedt. Sedan har han efter sejourer hos i tur och ordning Marcus Lindgren, Reijo Liljendahl och Roland Karlsson nu hamnat hos Nicklas Westerholm där han som sexåring hittat tillbaka igen. Under måndagskvällen ordnade hästen sin första seger sedan 2015 – detta när han hade hand om ledningen varenda meter tillsammans med Westerholm i sulkyn.
– Det här var han värd. Hästen har spurtat bra många gånger. Jag har pratat ihop mig med ägaren och vi kom överens om att ge honom ett par lopp över medeldistans i början för att bygga upp honom mentalt. Det märktes idag att det verkligen gjort nytta. Förutsättningarna denna gång var bättre än innan och han kändes väldigt fin och stark hela vägen. När vi kom till ledningen direkt kändes det väldigt bra, sade Nicklas Westerholm.

Redan på lördag ska Colbert starta igen. Då går han ut i ett lopp på hemmabanan Romme med Kevin Svedlund i sulkyn.

En annan häst som trivs i spets är Timo Nurmos Mellby Euphoria (e. Going Kronos). Stoet tog andra raka segern över kort distans och voltstart när hon tillsammans med Jorma Kontio ledde hela vägen. Mellby Euphoria varvade på 1.13,8, men skärpte sedan tempot sista halvvarvet och kom i mål på tangerat banrekord – 1.12,6/1640 meter.
– Hästen har alltit varit bra och varit jättefin i två raka nu. Distansen passar henne perfekt och hon är snabb ut i volten. Det var mycket krafter kvar i mål, sade Jorma Kontio.

Fossens Tosse (e. Exploit Caf) visade tidigt upp fin talang, men karriären har varit brokig. Som treåring noterades hästen för tre segrar och sprang in 145.000 kronor på nio starter, men efter det har han inte synts till på tävlingsbanan, fram tills i år, och under måndagen kom karriärens fjärde triumf på ett överlägset sätt.
– Det här är en rätt fin häst. Han har fått ett par lopp efter längre vila och känns på gång. Hästen gjorde ett par starter som treåring och var bra när han fungerade. Nu hoppas vi att han fortsätter fungera, sade Magnus Jakobsson.

Lira nästa gång: Pontiac S.W. (lopp 8) satt fast med mycket krafter kvar på innerspår och sköt till starkt när luckan väl kom. Blir farlig vid nästa framträdande.

Alla vinnare på Eskilstunatravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Galinna Am (e. Scarlet Knight) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 2: Idun A'Lir (e. Maharajah) Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 3: Star's Fighter (e. Brioni) Magnus Jakobsson (Rikard Lindh)
Lopp 4: Colbert (e. Cantab Hall) Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 5: Tsar Brodde (e. Ready Cash) Anders Eriksson (Björn Röcklinger)
Lopp 6: Jatzy Jazz (e. Nu Pagadi) Paw Mahony (Paw Mahony)
Lopp 7: Ganyboy (e. Ganymede) Dennis Spangenberg (Thorsten Tietz)
Lopp 8: Mellby Euphoria (e. Going Kronos) Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 9: Palermo Broline (e. Lindy Lane) Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 10: Fossens Tosse (e. Exploit Caf) Magnus Jakobsson (Magnus Jakobsson)
Lopp 11: Go Easy B.J. (e. Mr Pine Chip) Nathalie Blom (Helena Stens Runfeldt)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.