Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cool och kall vinnare

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Fredrik Palm tog en skön hemmaseger med Claret Jug. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

GÄVLE V4 13-årige Flex har hittat nya växlar på sistone, men nu kommer även lillebror Perflex.

Publicerad:

Det handlade om blott femte starten hittills och andra segern.
Perflex har varit sen i utvecklingen. Det inleddes med att han inte fungerade som hingst, utan då fick vi kastrera honom. Nu börjar det dock se ljust ut och efter att vi fått ledningen gratis bestämde jag mig för att köra tufft sista varvet, berättade kusken, ägaren och uppfödaren Per-Gunnar Persson och fortsatte:
– Hästen är cool och gör inte mer än han behöver.
Tränar gör Annelie Lagergren.

Han hade inte vunnit på över ett år, men den här gången räckte till hela vägen för elvaårige Lill Micke.
– I dag var det den gamle Micke igen, kommenterade tränaren och kusken Robert Wilhelmsson.
Jan-Olov Persson spelades annars till stor favorit bakom Järvsöodin, som dock inledde med en stor galopp. Upphämtningen var sedan strålande, men Persson hann aldrig fram till Lill Micke. Den sistnämnde fick en perfekt resa i rygg på ledande Faks Odin för att sedan gå ut och överta ledningen 550 meter från mål.
– Järvsöodin kom med stora kliv, men Lill Micke ökade lite på stegen och vann lätt, fortsatte Robert.
Det handlade om fjärde segern i 77:e starten.

En ren taktikseger från ledningen blev det för Ulf Eriksson bakom Tomas Pettersson-tränade Ajlexes Frisco. Första varvet travades efter 1.20,2 och det kändes ganska säkert till slut, även om Barbro Carlssons Show Time blev lite närgången sista biten.
– Det kändes behagligt där framme och lugnt sista biten. Jag ville bara se till att ha häst på utsidan så att de där bak inte skulle få något gratis, sade Ulf.

Femårige Raja Mirchi-sonen Claret Jug ordnade första segern i fjärde starten. Detta sedan kusken och tränaren Fredrik Palm smugit med i tredje par invändigt, men sedan hittat luckan ut på slutvarvet. Jakten togs då upp på väl hurtige ledaren Noifsandbuts, som fick ge sig sista 100.
– Hästen behöver vilsamma löpningar för att fungera. Nu tvekade han lite till slut, men det gick ändå vägen och han gjorde det bra, kommenterade Fredrik.

I det inledande comebackloppet såg Kaj Widell ut som en vinnare bakom favoriten A Sleepwalker när han satte gasen i botten från fjärde par utvändigt ut på den sista långsidan. Ekipaget övertog ledningen 550 meter från mål, men sista biten tröt krafterna och det blev till slut även en målgalopp. Istället kunde nu Rebecca Dahlén och tolvårige valacken Chatman skrälla rejält från sjätte utvändigt.
– Det är en pigg och glad tolvåring som kändes bra när han fick fritt. Men jag kanske inte trodde att hästen skulle vinna, sade Rebecca.
Tränar gör Lindesbergsamatören Malin Hurtig, som nyligen även vann med tioårige Allaballakaitoz just i Gävle.

Lira nästa gång: Barbro Carlssons Show Time (lopp 4) höll bra som knappt slagen tvåa efter att ha fått göra grovjobbet som först i tredjespår sista 700. Här borde det snart komma en ny seger.

Alla vinnarna på Gävletravet:

Lopp 1: Chatman (e. Starchip Enterprise) – Rebecca Dahlén (Malin Hurtig)
Lopp 2: Lill Micke (e. Eder) – Robert Wilhelmsson
Lopp 3: Perflex (e. Järvsöfaks) – Per-Gunnar Persson (Anneli Lagergren)
Lopp 4: Ajlexes Frisco (e. Super Arnie) – Ulf Eriksson (Tomas Pettersson)
Lopp 5: Claret Jug (e. Raja Mirchi) – Fredrik Palm

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.