Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dalborg med toppform

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Thomas Dalborg hade en fin tävlingsdag på hemmabanan Axevalla. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Hemmatränaren Thomas Dalborg har fått en flygande start på 2018. När Axevalla arrangerade årets andra tävlingsdag selade stallet ut tre hästar vilket slutade med två segrar och en andraplats.

Publicerad:

Axevallatränaren Thomas Dalborg satte tonen direkt på lunchens första lopp. Harkeröds Mimmi (e. Text Me) hade bara tagit en seger på karriärens 30 starter, men visade här att hon har mycket att ge på tävlingsbanan. Thomas Dalborg placerade det sexåriga stoet perfekt i andra utvändigt och drygt 750 meter från mål avancerade ekipaget snabbt fram mot ledaren Homare Sawa. 400 meter kvar satt Harkeröds Mimmi i tät och gick sedan undan till en smått överlägsen seger närmast före Homare Sawa och Masse C.D. Segertiden skrevs till 1.15,6/2180 meter och det blev en riktig familjetriumf.
– Mina föräldrar äger hästen. Vi fick en jättebra resa med rygg på så länge vi ville. När hästen kände att hon fick tag i ledaren gick hon sedan hela vägen in i mål. Hon är otroligt stark i träningen, men har inte riktigt levererat i lopp, sade Thomas Dalborg.

Dalborg fortsatte sedan på vinnarspåret i det efterföljande loppet. Med egentränade Alvin Laday (e. Text Me) blev segerreceptet ledningen hela vägen. Ekipaget varvade på 1.20,1 och kunde sedan hålla undan säkert. Den fyraårige hingsten vann på 1.18,5/2140 meter vilket var nytt rekord. Segern togs närmast före Inthemorning och Carl Johan Jepson.
– Den här hästen kände jag hade chans på förhand, men han har hostat lite under veckan och det fanns vissa orostecken. Det var dock ingen fara alls. Jag fick bestämma tempot helt själv och det var väldigt tacksamt. Det blev lite speed sista biten, men vi hade krut kvar. Det har varit struligt för den här hästen under karriären och han har knäopererats och haft problem med ett framben. Vi har börjat träna hårdare nu och det har börjat ge resultat. Ägraen satsar riktigt hårt och det känns extra bra när hans hästar får vinna, sade Thomas Dalborg. 

Lira nästa gång: Inthemorning (lopp 2) höll starkt från dödens som tvåa bakom Alvin Laday och passas i nästa start.

Alla vinnare på Axevallatravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Harkeröds Mimmi (e. Text Me) Thomas Dalborg (Thomas Dalborg)
Lopp 2: Alvin Laday (e. Text Me) Thomas Dalborg (Thomas Dalborg)
Lopp 3: Herzog Greenwood (e. Orlando Vici) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)
Lopp 4: Gute Band (e. Orlando Vici) Stefan Persson (Stefan Persson)
Lopp 5: Louis Jadot (e. Juliano Star) Kim Eriksson (Robert Bergh)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.