Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén gånger tre

Foto: Thomas Blomqvist
Daniel Redén. Foto: Thomas Blomqvist

Daniel Redén hade en fin tävlingskväll på Solvalla. När krutröken lagt sig hade stallets hästar tagit hem tre lopp.

Publicerad:

Två starter för Daniel Redén har resulterat i två segrar. Sexårige Heavy Sound (e. Ken Warkentin) har fått en fin start i sin nya regi. Kenneth Haugstad var offensiv och övertog ledningen efter ett halvvarv och sedan var konkurrenterna chanslösa att utmana. Heavy Sound kom i mål på nya rekordet 1.10,4a/1640 meter. Sista halvvarvet gick efter snabba 1.09,1.
– De sa tidigt till mig att jag fortsatt skulle få köra och det är fantastiskt tycker jag. Det här är absolut den bästa hästen jag kört. Han har betytt väldigt mycket för mig. Hästen var helt enorm idag och han vann väldigt lätt. Det fanns faktiskt lite sparat, sade Kenneth Haugstad.

I och med segern värd 200.000 kronor har Heavy Sound nu sprungit in 5.036.550 kronor på 29 starter.
– Han fick ett väldigt fint lopp senast och vi ville köra lite tuffare med honom idag. Vi fick ett bra bevis, sade Kenneth Haugstad.

Daniel Redén inledde tävlingskvällen med två raka segrar. Örjan Kihlström gick fram först utvändigt om ledaren med Emotion Man (e. Broadway Hall) som därifrån kontrollerade händelserna till sin andra seger. Daniel Redén tog sedan årets första kuskseger när han från ledningen var överlägsen med debutanten Moses (e. Pastor Stephen). Den treårige hingsten kom i mål på 1.16,5/2140 meter.

Lira nästa gång: Happy Confess (lopp 5) galopperade i starten, men reparerade på bästa sätt och var inte långt efter täten i mål. Stark insats!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.