Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk dominans på Jägersro

Foto: MIA TÖRNBERG
Axel Jacobsen var dagens man på Jägersro. Foto: MIA TÖRNBERG

MALMÖ. Två segrar och en tredjeplats. Det blev dagsfacit för Axel Jacobsen under lördagens breddtrav på Jägersro!
– Det var härligt detta, log Jacobsen efter att ha bärgat sin dubbel.

Publicerad:

Han inledde med att sätta dit Lars Hermodssons Move It som via avancemang fram till dödens ut på slutvarvet tidigt hade kontroll på händelserna.
– Det blev bra kört för vår del och då han tidigare haft otur var det välförtjänt, sade Axel Jacobsen.
Därefter gällde egentränade Ila Håleryd som vann säkert från ledningen.
– Jag hade trott att hon skulle blomma ut i år, men än så länge har det gått trögt även om det var lite förbättrat idag, avslutade Axel Jacobsen.

Palle Günther hade en händelserik dag. Den inleddes med ett sjukhusbesök för magproblem, vilket gjorde att han tvingades avstå sina inledande styrningar. Men det är krut i dansken som kom tillbaka och satte punkt för tävlingarna med Ulf Bergströms Killer Queen Melon!
– Jag fick dämpa ett par hundra meter i ledningen och det fanns mycket krafter kvar, sade Palle Günther.

Johan Roc (e. Scarlet Knight) debuterade för Ola Samuelsson och samarbetet kunde knappast ha inletts på ett bättre sätt!
– Det är en skadebenägen häst som jag inte hade varit så tuff mot i jobben utan vi tog detta lopp som ett led i träningen, förklarade Samuelsson efter att ha dirigerat varje meter.
– Det var lite bättre än väntat och håller han ihop kan det säkert tjänas pengar även i riktiga lopp framöver.

Max Karlsson jobbar numera hos Tomas Malmqvist där han har fått en flygande start i sulkyn. Fyra uppsittningar har resulterat i två segrar och lika många andraplatser där dagens fullträff kom bakom Mightiness (e. Andover Hall). Epitetet "vinnarhålet" gjorde skäl för sitt namn även om det länge såg mörkt ut...
– Jag körde fruktansvärt dåligt varför det var skönt att det kunde bli seger ändå, sade Max Karlsson självkritiskt.

Hemmatränaren Jörgen Lorentzen tog liksom Axel Jacobsen en dubbel där Amanda Viktorsson inledde med Nelle Atticus Big i ett montélopp. Här gällde ledning direkt från ett innerspår och sedan säkert undan närmast före Wildwalker.
– Han kändes jättefin redan i värmningen och jag lät honom springa på i egen takt. Det var lite segt till slut, men han höll hela vägen, sade Amanda Viktorsson.
Därefter satte Sofie Svedin dit Athena D.T. efter ett spårsnålt lopp.
– Jag hade fått veta att jag inte skulle lämna innerspåret, men till slut var jag tvungen, skämtade Sofie Svedin som finåkte sista 100.

Hajo Beyer-tränade Fickle Morning (e. Adams Hall) bombade till ledningen för Markus Niklasson och trots tufft tempo vann hon i överlägsen stil.
– Jag visste att hon var vass från start, men en 1.10-öppning var lite väl tufft över full distans. Hon stack ändå undan på pigga ben och var riktigt bra idag, berömde segerkusken.

Monica Sahlgren-Fromell spände för första gången för en jänkarvagn bakom Olfa Wareco, villket gav önskvärd effekt. Efter att ha hittat loss från tredje invändigt på sista långsidan sköljde man till ledning in i sista sväng för att sedan säkert hålla ifrån sig Enjoy Chocolate upploppet ner. Segertiden skrevs till 1.13,5a/1.640 meter.

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.