Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Day Or Night In är tillbaka – siktas nu mot Frankrike

Foto: Matilda Öhrman
Day Or Night In. Foto: Matilda Öhrman

Efter över tre månaders tävlingsfrånvaro gjorde Day Or Night In comeback på hemmabanan Halmstad. Det blev en promenad i parken för Johan Untersteiners stjärna.

Publicerad:

Johan Untersteiners Day Or Night In (e. Muscle Hill) var något av vårens häst där han efter tre raka segrar fick chansen i Olympiatravet. Den sexårige hingsten gjorde under söndagen comeback på tävlingsbanan efter att ha varit ifrån densamma i drygt tre månader.

Johan Untersteiner gled tidigt till ledningen med sin häst och fick sedan bestämma i eget tempo loppet igenom.
– Han gjorde sitt jobb. Hästen har inte startat på lång tid och är allmänt stor och lite klumpig, men det var ett passande lopp på en fin och skonsam bana. Han kändes väldigt laddad bakom bilen, men sedan var han lite lat och flegmatisk under vägen. Jag hade kanske tänkt att köra någon sekund snabbare, men ville inte vara på honom för mycket. Jag drog ned det norska huvudlaget på honom för att han skulle få bekänna lite färg i alla fall och då sträckte han på sig fint, säger Johan Untersteiner.

Day Or Night In kom i mål på 1.14,3a/2640 meter. Han vann närmast före Mr Lindy och Probo O.P. Nu väntar starter i Frankrike och främst i B-loppet Prix de Bretagne.
– Han har första B-loppet till Prix d'Amérique om två veckor och som det ser ut nu kommer vi att prova honom där. Det är voltstart och det är väl kanske inte det bästa för honom, men längre fram har han flera passande autostartlopp därnere.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.