Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De fick segerdefilera på Boden

Foto: Ola Westerberg/ALN
Tigerfeet Dynamite vann på Bodentravet på lördagen. Här vid en tidigare seger. Foto: Ola Westerberg/ALN

Bol Anna har ännu inte förlorat felfri och när hon skötte sig blev det lätt seger!
– Det är ingen enkel häst det här, men hon har enorm kapacitet, sade Jens Nilsson. 

Publicerad:

Bol Anna kom fint till i andra utvändigt och att hon blev utan rygg in på sista långsidan hindrade inte henne från att vinna när hon gick felfritt. In på upploppet hade hon klart grepp och stoet vann lätt när hon tog sin tredje seger. Åsajerven-avkomman har inte förlorat felfri och såg stabilare ut än tidigare.
– Det är en jättefin häst om hon bara fungerar. Det är ingen enkel häst det här, men hon har enorm kapacitet, sade Jens Nilsson. 

Peter Wikström blev framgångsrikast bland kuskarna med två segrar. Han började med Mystic Accident som fick överta ledningen efter första kurvan och höll undan för Suntory Royal till slut.  
– Vi fick ledningen ganska gratis och det är en häst som är ganska kapabel och inte ska vara med dessa dagar. Vi hade bestämt att ta en lugn start och köra felfritt. Vi hade förhoppningar om att få överta ledningen och fick det och det var bara att tacka och ta emot. Han gick på bettet in i mål och det kändes bara bra, sade Peter Wikström. 

Tigerfeet Dynamite hade tidigare vunnit över kort distans och medeldistans och vann nu över lång distans.  
– Det var på tiden att han fick ett lopp på rulle då han fått ganska hårda lopp. Vi hade bestämt oss för ett snällt upplägg och så blev det, sade Peter Wikström. 

Bork Odin-sonen Ailo vann direkt i ny regi.
– Jag har bara kört honom en gång förr och då fungerade han inte. Tränaren har gjort ett kanonjobb och det kändes som hästen hade ett annat självförtroende och ville göra sitt bästa. Idag kändes han riktigt fin och jag var jättenöjd med hästen, sade Per Gustafsson. 

Desuper Filius spurtade till seger från andra utvändigt med Nils Westerberg. Även Frille Palema avgjorde efter rygglopp.  
– Jag satt en bit bak och fick gå med på sista långsidan. Han avgjorde enkelt över upploppet, sade Mikael Lindqvist. 

Global Tail attackerade i sista sväng och kunde koppla greppet sista biten in mot mål. 
– Det gick fort redan i svängen. Jag hade bra fart och hon avgjorde enkelt. Hon är komplett, sade Antero Heinonen. 

I monteloppet blev det favoritseger för Forastero från utvändigt ledaren. Jenny Engfors körde till ledningen med Sedelpressen och såg ut att ha bra kontroll på loppet. 
– Det kändes som den som var i rygg på mig var värsta hotet och när den kom loss var vi nästan i mål, sade Jenny Engfors. 

Sulaiman O.K. var sist i fältet halvarvet före mål, men spurtade fint och tog hem det avslutande loppet. 
 
Nästa gång: Troll Borken gick bra efter galopp. 

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.