Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Den lille har växt till sig

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Catrin Fajerssons treåring Maicon utvecklas åt rätt håll. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

ÅBY V64. Treårige Maicon har växt till sig och kan bli en nyttig tävlingshäst för Kalmars Catrin Fajersson.

Publicerad:

Tillsammans med Peter Ingves skrällde Maicon (e. Conny Nobell) rejält inom V64-spelet på Åby. Från tredje par invändigt valde Ingves open stretch och lyckades då besegra Adrian Kolgjinis Tengil Face. Och detta till nästan 31 gånger pengarna! Maicon bidrog starkt till att ingen spelare klarade sex rätt på V64.
– Det löste sig perfekt under loppet och hästen har alltid visat hög kapacitet. Han har dock fortfarande svårt att förstå det här med tävling. I dag visade han dock förbättrade takter vad gäller den biten efter det att vi utrustat hästen med ett helstängt huvudlag, berättade Catrin Fajersson.

Maicon vann ett vanligt lopp i Visby den 6 maj och gjorde därefter ytterligare en start (femma) innan det blev ett tävlingsuppehåll på nästan fem månader.
– Han kom in i en växtperiod, så det gick inte att fortsätta starta på. Hästen är fortfarande liten, men en fin travare. Mamman Lill Sissel var tvärt emot namnet stor och klumpig, så Maicon är mer lik pappan Conny Nobell. Vi har ett sto efter honom också i stallet och hon är ännu mindre.

Vad händer då framöver för Maicon?
– Eftersom han fick hela sommaren förstörd så får hästen starta på under vintern. Mamman Lill Sissel har lämnat flera fina travare, men precis som Maicon har de flesta  inte riktigt förstått det här med tävlingsbiten fullt ut. Lill Sissel finns inte längre, men moderstammen (mormor Sissel Flukt var ett starkt tävlingssto) lever vidare genom Queen Snowball (e. Offshore Dream). Hon fick ett stoföl efter Infinitif i år som vi hoppas en hel del på, berättade Fajersson.

Maicons segertid på Åbytravet blev 1.14,9a/2140 meter och förstapriset var 60.000 kronor.

Framgångsrikaste tränaren under torsdagskvällen på Åby blev Robert Bergh. Han noterade sig för en trippelseger genom fyraåringarna Digital Science (e. Super Photo Kosmos) och Whipped Eggs (e. Ready Cash) samt sexåriga Sanda Love (e. Love You).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.