Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyfinalisten vann direkt: ”Blev lite arg”

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL 75
Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL 75

Peter Untersteiner hade inte kört Sobel Conway på fyra månader. Det blev ett lyckat återseende när ekipaget var tillbaka på tävlingsbanan.

Publicerad:

Förra året, som fyraåring, blev både lyckat och misslyckat. Sobel Conway visade upp flera fina insatser och lyckades ta sig till final i både Derbyt och Breeders Crown. Väl där kammade han noll. 
– Ska sanningen fram så var det ett litet halvt misslyckande faktiskt. Han fick aldrig någon utdelning i de stora loppen. V75 finns tills han är 12 år och jag tror att han kommer hävda sig där, sade Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

Dit kom Untersteiner efter att ha hittat till ledningen tidigt i det sista V64-loppet på Åby. Där kunde tränaren bestämma tempo efter behag,
– Jag var riktigt nöjd med honom, han var spänstig och fin. På mellanvarvet blev han nästan arg för att jag höll för mycket i honom, han ville springa fortare.

Inte kört sedan december

Segertiden landande på 1.14,6a/2640 meter. Den senaste starten innan årsdebuten var på Jägersro den 2 december. Det var också den senaste gången som tränaren satt i sulkyn bakom Sobel Conway.
– Faktum är att jag inte har suttit bakom honom sedan dess. Skötaren Maria Hall har skött allt. Det var en härlig känsla att köra honom igen, sade Untersteiner, som redan hunnit besöka vinnarcirkeln tre gånger tidigare under kvällen.
Sobel Conway har vunnit sex av karriärens 23 starter och han har på dessa tjänat 817 500 kronor.

Ett annat glädjeämne var Lars-Erik Feldts hedersmärr Yippie Chic som tillsammans med Mikael J Andersson kunde krossa konkurrenterna över sprinterdistans trots 20 meters tillägg. 
– Det är en fantastiskt fin häst som alltid gör det hon ska, sade segerkusken i vinnarcirkeln.
Även Johan Untersteiner presenterade en fin vinnare. Hans Dizzy River hade inga problem att plocka ner ledande Comanche Moon från dödens.
– Det blev dödens, men det gjorde mig inget för jag kunde bara glida fram och jag hade bra feeling tidigt faktiskt, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln. 

Kvällens vinnare på Åbytravet
Lopp 1: Honey Diablo (e. Chocolatier) – Peter Untersteiner
Lopp 2: Key West Snapper (e. Zola Boko) – Thomas Uhrberg (Lars Järpedal)
Lopp 3: Dancingqueendiablo (e. Andover Hall) – Peter Untersteiner
Lopp 4: Yippie Chic (e. Double Eagle) – Mikael J Andersson (e. Lars Erik Feldt)
Lopp 5: The Muffin Man (e. Ganymede) – Johan Untersteiner (Peter Arnqvist)
Lopp 6: Dynamit Life (e. Order By Fax) – Peter Ingves (Ulrika Vikström)
Lopp 7: Double Night (e. Scarlet Knight) – Peter Untersteiner
Lopp 8: Dizzy River (e. Dream Vacation) – Johan Untersteiner
Lopp 9: Sobel Conway (e. Conway Hall) – Peter Untersteiner
Lopp 10: Bag’s Simoni (e. San Pellegrino) – Henna Halme (Veijo Heiskanen)
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.