Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbytvåan bröt segertorka

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Smedsbo Faksen tog en efterlängtad seger på fredagen. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Ingen seger på nästan två år, men på fredagen var Smedsbo Faksen en vinnare igen. Hingsten kördes för första gången av Magnus Djuse och det slutade på bästa tänkbara sätt för det nya ekipaget i Östersund.

Publicerad:

Och det började också på samma vis. Från springspår i volten öppnade Smedsbo Faksen (e. Järvsöfaks) raskt och kom till ledningen i ingången till första sväng. Han varvade sedan på 1.26,5 innan Magnus Djuse lättade på tömmarna.

I en snabb avslutning lämnade Smedsbo Faksen då konkurrenterna bakom sig och vann till slut på 1.25,1 över 2.140 meter. Marginalen ned till tvåan Lex Peidei uppmättes till närmare sju längder. 

Segern var Smedsbo Faksens första sedan våren 2017 då han först vann på Vincennes och sedan på Färjestad i starten därpå.
– Vi provade att operera halsen på honom i fjol. Vi trodde inte att han fick tillräckligt med luft, men han gick inte så mycket bättre efter det. Men det kan ju ta lite tid, sade skötaren till Hanna Edvinsson till Kanal 75.

Smedsbo Faksen tränas av Jan-Olov Persson och närmar sig nu en och en halv miljon insprungna kronor. På meritlistan finns tolv segrar och en andraplats i det norska derbyt 2015.

Dubbel för Djuse

18-årige segerkusken Magnus Djuse vann 53 lopp i fjol. Nu är han uppe i tre segrar hittills i år. Före Smedsbo Faksens triumf satte han dit Järvsö Ingrid (e. B.W.Modde) åt Jan Halberg. 

Det femåriga stoet gjorde karriärens fjärde start och ståtar nu med två raka ettor i raden. Fredagens seger togs från ledningen på tiden 1.33,8 över full väg.

Fredagens vinnare på Östersund:
Lome Storm (e. Bork Odin) – Jimmy Jonsson (Öystein Tjomsland)
Enrico Trot (e. Muscle Hill) – Per Linderoth
Järvsö Ingrid (e. B.W.Modde) – Magnus A Djuse (Jan Hallberg)
Perplex (e. Järvsöfaks) – Henrik Svensson (Annelie Lagergren)
Royal Love (e. Love You) – Ulf Eriksson (Tomas B Nilsson)
Björnivar (e. Månprinsen A.M.) – Mats E Djuse (Maria Rönning)
Rekord Amok (e. Quaker Jet) – Ulf Eriksson (Daniel Wikberg)
Smedsbo Faksen (e. Järvsöfaks) – Magnus A Djuse (Jan-Olov Persson)
Unique Findings (e. From Above) – Daniel Wäjersten
Contest Trot (e. Crazed) – Jan-Olof Johansson (Nathalie Edlund)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.