Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnaren satte alla på plats

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Att Odin Tabac och Tangen Haap skulle duellera var ingen överraskning. Däremot var det nog inte många som räknade med att Norheim Faksen skulle spurta förbi favoritduon över upploppet.

Publicerad:

Efter bara två starter i Jan Ove Olsens regi tvingades Norheim Faksen (e. Järvsöfaks) att vila efter en blödning i gaffelbandet i vintras. I maj gjorde han comeback och i kväll fick han sätta några riktiga tungviktare på plats med sin första seger i Olsens regi. Hästen hade bäst fart en bit ut i banan och kunde avväpna ledande Odin Tabac och utvändige Tangen Haap på det nya rekordet 1.20,1a/1.640.
– Det är det här man jobbar för, det här var kul, sade Olsen som själv satt i sulkyn.
Segern i Sleipners Elitlopp betalade 75.000 kronor och den togs närmast före Jörgen Westholms Odin Tabac. 
Norheim Faksen är norskfödd, norskägd men tränas numera i Sverige. Totalt har det blivit 116 starter som har resulterat i 18 segrar. 2010 vann hästen Svensk Kallblodsderby med Tom Erik Solberg, då i Lars O Romtveits regi. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.