Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Digger Smasher till Amatör-SM efter kuskseger

Foto: Leif Norberg/ALN
Digger Smasher (e. Smasher) vid ett tidigare tillfälle. Foto: Leif Norberg/ALN

Tioårige Digger Smasher kan än. På Visbytravet tog valacken sin andra seger för året och det var en läcker styrning av Thomas Persén som bäddade för triumfen i uttagningsloppet till Amatör-SM.

Publicerad:

Med 700 kvar smet Persén ned till andra invändigt med en bit fram till ledaren Youngblood, som öppnat första 500 via snabba 09,1 och fortsatt hållit högt tempo. I sista sväng hittade Persén ut i andraspår och i en härlig upploppsduell lyckades Digger Smasher avgöra med en hals före en tapper ledare. Tiden 1.13,3a/1620 meter och hemmaamatören Ann-Britt Hansson står för det fina tränarjobbet.
– Bra insats av hästen och duktig kusk.  Han är mycket bättre utan skor och vi rycker dojorna till semifinalen, sa Persén angående Amatör-SM som avgörs den 28 juli på Visbytravet.

Kalmartränaren Thomas Jonsson börjar växla upp och blir att räkna med i championstriden även i år. Hans Arm Hammering (e. Love You) tog sin 14:e seger i 21:e starten på Visbytravet via 1.14,8/2.660 meter. Sjuåringen fick göra grovjobbet i tredjespår men kunde enkelt hålla undan för Dooleys som följt med i rygg.
– Han kämpade berömvärt och gick med full fart över mål, sa tränaren och kusken Thomas Jonsson. 

Dubbeln blev komplett genom Hero Band (e. Orlando Vici) som stod för ett starkt slutvarv i spåren och visade bra skalle när han tog sig förbi Turnisse Hästak precis före linjen. Segertiden 1.16,5/2.140 meter.

Annars var det hemmatränarna som dominerade. Eva Lundahl har visat upp fina resultat under säsongen och Miss Wood (e. Goetmals Wood) tog nu andra segern i fin stil. Lundahl styrde på i tredjespår på första långsidan och nådde täten med varvet kvar. Sedan blev det enkelt via 1.15,8a/2120 meter.
– Jag trodde inte att Claes (Sjöström) skulle släppa spets, men han frågade mig om jag hade en bra häst och var bussig och släppte ledningen. Sedan gick hon undan på ett bra sätt, sa Lundahl. 

Mega Star (e. Micro Mesh) kom iväg felfritt i volten från spår fem på tillägg och sedan var det inget snack. Efter 600 meter var valacken i ledning med sin tränare Johan Widman och ekipaget var smått överlägset i mål på 1.16,0/2140 meter.
– Nu får vi prova V75 eller kanske V86 på hemmaplan, sa Wiman.

Fint stammade Atlantic Design (e. Revenue-Armbro Pagan) har kommit i gång sent, men blir spännande att följa framöver. I sin andra start kom första segern och valacken var överlägsen från ledningen tillsammans med Torbjörn Östergren. Tiden 1.17,3 och tränar hästen gör Kent Boberg.

Treårige Xantino Bay (e. Make it Happen) står i fin utveckling och tog sin andra raka seger på ett bra sätt, via 1.16,4/2.140 meter.
– Det här siktar vi högt med och jag tror att han är ännu bättre över 1.640 meter, sa tränaren Stefan Granlund som bjöd på segergest över mål. 

Hemmaryttaren Sofie Jonasson skrällde i montéloppet med Enor Terdus (e. Order by Fax) och det efter en svettig prestation i dödens. I sista sväng var ledaren slagen och Enor Terdus lyckades även freda sig mot Senorita Edel som följt med i rygg hela vägen. Tränar gör Mikael Cedergren.

Tävlingsdagen avslutades med ett P21-lopp där Claes Sjöström fick bra fart på Henrik Hoffmans Irina K. (e. King Lavec) som enkelt sprintade undan från ledningen och avlade maiden i sin tionde start. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.