Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dragster bjöd på show

Foto: Daniel Larsson/Kanal 75
Dragster och Roger Malmqvist vid en tidigare seger. Foto: Daniel Larsson/Kanal 75

Roger Malmqvists Dragster dundrade till spets och ställde konkurrenterna schack matt från den positionen. Sexåringen ordnade andra raka segern i smått överlägsen stil.

Publicerad:

I vanlig ordning snabbstartade Roger Malmqvists Dragster (e. Micro Mesh) från början och ekipaget satt i spets per omgående. I den positionen uppträdde Dragster hetsigt och gick undan i många längders ledning. Avståndet ned till det övriga fältet var hela tiden betryggande och Dragster ordnade andra raka segern när han kom i mål på 1.13,6a/2140 meter.

Kusken och tränaren Roger Malmqvist var dock inte helt nöjd. Trots att Dragster var smått överlägsen.
– Jag fick inte bestämma någonting idag. Jag försökte lugna ner hästen så mycket det gick, men så här får han inte bete sig. Det var aldrig någon fara för galopp, men det är jag som ska bestämma tempot. Inte hästen, sade Roger Malmqvist.

Dragster återkom på tävlingsbanan efter drygt två månaders uppehåll. 
– Nu får vi kolla upp hästen så att allt är bra med honom. Han brukar inte bete sig på det här sättet och det kanske är något som stör honom. Vanligtvis när vi kör till leningen brukar jag få bestämma tempt, men så var det inte idag. Självklart presterade hästen jättebra och jag är nöjd med segern.

Flemming Jensens nioåriga sto Quintessense (e. Varenne) stod för en rejäl insats när hon från ledningen ordnade andra årssegern. Quintessense snabbstartade till ledningen efter viss körning och första 500 meterna öppnades efter 1.09,3. Varvet gick efter 1.11,7 och runt slutsvängen såg Jensens häst slagen ut, men in på upploppet hittade hon nya krafter och kontrade till seger.
– Jag visste att om jag körde för tidigt så kan hon stanna till slut. Hon höll uppe ledningen bra och sedan körde vi för fullt över upploppet. Hon gör sina allra bästa lopp när det är högt tempo. Det var ett häftigt upploppet och tight i mål, sade Flemming Jensen.

Quintessense kom i mål på 1.12,9a/1640 meter i vad som förmodligen var hennes sista start. Kretsen kring hästen berättade efter målgång att hon kommer att gå till avel och betäckas med Propulsion.

Lira nästa gång: Blue Racer Ås (lopp 5) närmast klättrade i ryggar över upploppet. Pass upp!

Alla vinnare på Jägersro denna tävlingsdag:
Lopp 1: T.Rex Face (e. Joke Face) Lutfi Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
Lopp 2: Forrest Hornline (e. San Pellegrino) Niklas Lindblad (Niklas Lindblad)
Lopp 3: Nature Brodda (e. Infinitif) Johnny Takter (Ronny Palm)
Lopp 4: Dragster (e. Micro Mesh) Roger Malmqvist (Roger Malmqvist)
Lopp 5: Forza Rapida (e. Dream Vacation) Håkan B Johansson (Hans Crebas)
Lopp 6: Infinitus (e. Infinitif) Joakim Lövgren (Joakim Lövgren)
Lopp 7: Racing Ribb (e. Raja Mirchi) Lutfi Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
Lopp 8: Early Pactol (e. Othello Bourbon) Johan Untersteiner (Tomas Malmqvist)
Lopp 9: Quintessense (e. Varenne) Flemming Jensen (Flemming Jensen)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.