Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Conrad Lugauer

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer fick fira två gånger under onsdagens tävlingar på Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Av den ursinniga öppningen i starten före syntes inga spår. Norton Commander bollade med konkurrenterna på Jägersro och ordnade en av Conrad Lugauers två V86-segrar på onsdagen.

Publicerad:

Men precis som gången innan fick Norton Commander (e. Gift Kronos) öppna raskt för att nå ledningen. Inga 1.05,6 som då hästen fick nöja sig med en fjärdeplats, men klockan visade ändå 1.07,5 när fuxen kördes till tät med varvet till mål av onsdagens klass I-försök över kort distans. 

Och väl i spets kunde ingen stoppa Norton Commander. Den tuffa inledningen till trots sprintade fyraåringen undan till seger med tre längder på fina 1.11,5. En skön revansch för kretsen runt den tyskfödde hästen.
– Jag är helt mållös. Han klarar den öppningen och bara drar undan. Jag har inga ord faktiskt. Nu är det bara att ladda om och sikta mot finalen, sade skötaren Nick Elfving till Kanal 75.

Segern var stallets andra för dagen. I Jägersros första V86-lopp för kvällen visade Conrad Lugauer upp en annan fyraåring med framtiden för sig. Nyblivne valacken Hennesy Boko (e. Chocolatier) höll ordning på benen i volten och ledde sedan hela vägen via 1.15,2 över full väg.

I kvällens stayerlopp blev det galopp i sista sväng för favoriten Vincent As. I stället svarade Surprise Power (e. Finish) för en överraskning och vann på 1.15,6. Tioåringen tränas av hemmaamatören Joachime Gustafsson och kördes precis som vid förra segern av Adrian Kolgjini.

En fyraåring utöver det vanliga avslutade kvällen på Malmöbanan. Carl Johan Jepson körde fram Velvet Gio (e. Nad Al Sheba) till dödens med varvet kvar och sedan var Magnus Dahléns häst bara bäst. Velvet Gio vann på 1.12,2 över full väg och har nu tjänat över en halv miljon kronor under året.

Amatör med imponerade segerprocent

Gladast på Solvalla var nog Kalmaramatören Emma E Johansson vars Ritz Guiness (e. Clerk Magistrate) tog andra raka segern. Konkurrenterna såg närmast ut att stå stilla när stoet spurtade frenetiskt längst ut i banan för Martin Malmqvist. Segertiden skrevs till 1.13,6a/2.140 meter.
– Jag fattar inte att hon hann fram. "Det går inte", tänkte jag, men hon kan flytta på benen, sade Johansson som nu har 31 i segerprocent i år.

Hans-Owe Sundberg hittade till ledningen med Largo (e. Orlando Vici) och därifrån stretade sexåringen emot när motståndarna försökte att utmana över upploppet. Largo höll till slut undan till en säker seger via 1.12,3 över kort distans.

Går det att tjäna ihop till en seger? Många tyckte nog det sedan Quite Nice (e. Quite Easy U.S.), som radat upp hedervärda pallplatser, äntligen fått sätta nosen främst. Eller huvudet rättare sagt. För så stor var till slut segermarginalen i en tät slutstrid i kvällens stolopp. Quite Nice vann med tränaren Per Lennartsson i sulkyn och klockan visade 1.13,8 över full väg.

Oskar J Andersson bakom Sete (e. Ready Cash) släppte ifrån sig ledningen när stallkamraten My Dream Art tidigt kom fram på utsidan i den avslutande loppet över lång distans. Denne fick sedan favoriten He's Marvelous på utsidan och över upploppet visade sig det vara en övermäktig uppgift. Björn Goops härdade fyraåring kopplade tidigt grepp om ledaren, men samtidigt kom luckan för Sete som tog sig förbi kort före mål och vann på 1.13,8.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.