Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel till Stall Ratu: "Jag bara väntade..."

Foto: JENNY REHNMAN/TR BILD
Mika Forss bakom Eva I.H. (arkivbild). Foto: JENNY REHNMAN/TR BILD

V75-vinnarna behöll formen till söndagen när Ingemar Hultqvist och Samu Sundqvist tog en dubbel med hjälp av Mika Forss. 

Publicerad:

Det var osäker banprognos då snön hade ställt till problem med underlaget i Boden. Något försenat gick ändå GS75-1 iväg. Då var det V75-vinnare i samarbete. Mika Forss, som vann med Zenit Brick dagen innan, satt i sulkyn bakom Ingemar Hultqvist-tränade Tyra I.H. (e. Infinitif). Hultqvist firade också han framgångar dagen innan när Magnifik Brodde vann på V75 från ledningen tillsammans med Samu Sundqvist, som i sin tur var på plats för stallets räkning.
Ekipaget kom iväg fint från innerspår på 20 meters tillägg och Mika Forss satt i ledningen redan i första sväng. Där fick Tyra I.H. ta emot en attackerande Clear Eyes genom slutsvängen. Den sistnämnda hade inget med segern att göra till slut, istället fick Tyra I.H. sträcka på sig för att hålla undan för Jazza Håleryd som fick loppet i rygg på vinnaren.
– Hon kan hålla farten ganska länge, men hon är inte så snabb. Det blev enkelt, sade Mika Forss i vinnarcirkeln.

Segern var den andra för året och den värmde lite extra.
– För sex månader sedan funderade Ingemar på om hon inte ville tävla, nu är hon jättefin.
Segertiden blev 1.17,8/2160 meter.

Eva krossade alla

Varken Forss eller Stall Ratu var klara där. I den sista avdelningen bjöd Eva I.H. (e. Ready Cash) på en mäktig uppvisning efter att ha hittat ut från sitt innerspår tillsammans med Forss. Då blev det en lugn dödens och sedan var Eva I.H. fullständigt överlägset på 1.15,2/2140 meter. 
– Jag höll i henne lite bakom bilen, sen såg jag en lucka i andraspår i första sväng. Då väntade jag bara tills ledaren tröttnade. Det var enkelt, sade Forss.
Ingemar Hultqvists vinnare sprang in 35 000 kronor vardera.  

En tredje för Forss

Däremellan hann Forss att ta ytterligare en seger. Då ledde han runtom med favoriten B.W.L.Ruthless (e. Yield Boko), som bjöd på ett läckert intryck över upploppet. Petri Salmela tränar vinnaren som gick i mål på, för dagen fina, 1.14,9a/1640 meter.
– Han var lugn i värmningen och i provstarten, men han vaknade upp bakom bilen och hästen kändes jättefin i dag, sade Forss. 

Tränardubbel för Nilsson

Dubbelseger blev det för tränaren Jesper R Nilsson. Först imponerade hans kallblod Romleskaft (e. Järvsöviking) från dödens tillsammans med Jens Nilsson och sedan satte Ove A Lindqvist dit favoriten Global Ultimate (e. Yankee Glide) efter ett lopp i andra utvändigt. 
– Hon löper bäst när man tar det lite lugnt från start och smyger på. Hon slog av på takten lite när hon blev själv, men hon stred bra, sade Ove A Lindqvist. 

Söndagens vinnare i Boden
Lopp 1: Attack (e. Lome Kongen) – Jessica Lindgren
Lopp 2: Elsaonvacation (e. Dream Vacation) – Hanna Olofsson (Gunnel Fredriksson)
Lopp 3: Hawaii Rigas (e. Banker Hall) – Annalena Lindkvist
Lopp 4: Hope Maguire (e. S.J.’s Caviar) – Petteri Joki
Lopp 5: Tyra I.H. (e. Infinitif) – Mika Forss (Ingemar Hultqvist)
Lopp 6: B.W.L.Ruthless (e. Yield Boko) – Mika Forss (Petri Salmela)
Lopp 7: Romleskaft (e. Järvsöviking) – Jens Nilsson (Jesper R Nilsson)
Lopp 8: Conrads Gregor (e. Gift Kronos) – Krister Söderholm (Sören Lennartsson)
Lopp 9: Global Ultimate (e. Yankee Glide) – Ove A Lindqvist (Jesper R Nilsson)
Lopp 10: Oleander Face (e. Igor November) – Sandra V Eriksson (Annbritt Johansson)
Lopp 11: Eva I.H (e. Ready Cash) – Mika Forss (Ingemar Hultqvist)

Lira nästa gång: Global Tail spurtade riktigt bra som tvåa, knappt slagen av favoriten Global Ultimate.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.