Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel till Steen Juul

Foto: CHARLOTTE HÄGG/TRAVRONDEN
Steen Juul hade lätt för att dra på smilbanden i går på Jägersro. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: CHARLOTTE HÄGG/TRAVRONDEN

MALMÖ. Nestor Steen Juul är "still going strong". 
Under tisdagen gällde tre uppsittningar på Jägersro, vilket slutade med två segrar. 
– Verkligen en bra kväll, konstaterade dansken. 

Publicerad:

Steen Juul inledde med egentränade Bandit Brick (e. Yankee Glide) som han trots att det var ett högt tempo valde att kliva fram i dödens med. 
– Det fanns liksom inte så mycket att välja på, jag var tvungen att söka mig framåt, förklarade Juul. 
Ledande Greece Boko varvade på under 1.10 och då trodde kanske många att det skulle bli tufft för båda täthästarna. Men icke. Bandit Brick tog över kommandot i sista sväng och hade sedan inga som helst problem att sticka undan till en enkel seger. 

"Anledningen till att man håller på"

– Det är med anledningen av en sån här häst i stallet som man fortfarande håller på med detta. 
Har du någon fortsatt matchning klar?
– Nej, inte alls. Vi får åka hem och kolla så att allt är bra och sedan letar vi nya uppgifter.

Uppvisning – på nytt

Därefter svingade sig Juul upp bakom Sören Kolberg-tränade Staro McMillan (e. Raja Mirchi) och här snackar vi om ytterligare en uppvisning. 
– Detta är en riktig häst, var den spontana kommentaren direkt efter loppet. 
Klockan visade drygt 1.12 sista 1 600 och då såg det inte slutsålt ut över mål. 
– Han springer på ett okoncentrerat sätt och jag får passa honom hela tiden. Detta är den bästa häst som Sören någonsin har haft i träning och vi ser fram emot en riktigt rolig fortsättning, avslutade Steen Juul. 
Även tränare Kolberg var förstås nöjd efter hans treårings uppvisning. 
– Han tål inte så mycket jobb varför det blir mycket boxvila. Av den anledningen är det ännu lite tidigt för att ta upp kampen mot svenska kulltoppen, men vi får väl se hur det blir framöver, sade Kolberg. 

Danskarna heta

Mer danskt blev det genom Bella Mont (e. Zola Boko) som för sin tränare och körsven Ken Ecce rundade till en mycket enkel seger under det avslutande halvvarvet. 
– Det bet bra när jag styrde på och det kändes tidigt klart, sade Ken Ecce. 

Och på tal om enkla segrar. 
Det samma gällde för Lars I Nilsson-tränade Livi Magic (e. S.J.´s Caviar) som för Sebastian Nilsson tidigt satt i ledningen varpå all spänning var över. 
– Det var som jag var inne på innan loppet, att spets vore ett extra plus. Hon löpte sedan upp till vad jag hade trott och detta var roligt, sade Lars I när han mötte upp på stallbacken efter loppet. 

Robert Bergh och Peter Untersteiner öppnade upp kvällen med två lovande treåringar. Åbytränaren bakom Sergent d´Inverne (e. Zola Boko) och Halmstadtränaren med Look Håleryd (e. Explosive Matter) vilka båda hade lekstuga från ledningen. 

"Har ett annat heltidsjobb"

Niklas Lindblad titulerar sig numera amatör och det är ingen vild gissning att han kommer vara ett jagat byte i dessa sammanhang. 
– Jag har haft ett annat heltidsjobb och när det ändrades till mycket lunchtrav så valde jag att byta licens. Jag tycker fortfarande att det är kul att köra lopp och kommer att fortsätta med det så mycket det går, förklarade Niklas Lindblad. 
I kvällens avslutande lopp hade han uppvisning bakom Christoffer Eriksson-tränade Invinvible H.C. (e. Zola Boko) som mer eller mindre vände ut och in på sitt motstånd. 
– Den enda dramatiken kom strax efter start då vi fick en stillastående häst framför oss, men väl förbi det så var det odramatiskt. 

Johan hade koll på klockan

Vischio Biancho (e. From Above) och Stefan Persson drog nytta av ett högt tempo framme i täten och när väl slutstöten sattes in var det liksom aldrig något snack. 
Kvar att redovisa är Johan Untersteiners seger med egentränade Grose Photo (e. S.J.´s Photo). Halmstadtränaren var på förhand inne på att en låg 1.15-tid skulle räcka för seger och precis så blev det. Segertiden skrevs nämligen till 1.15,3/2 140 meter.

Kvällens vinnare på Jägersro: 


Lopp 1: Sergent d´Inverne (e. Zola Boko)  - Robert Bergh. 
Lopp 2: Look Håleryd (e. Explosive Matter) - Peter Untersteiner. 
Lopp 3: Bella Mont (e. Zola Boko) - Ken Ecce.
Lopp 4: Livi Magic (e. S.J.´s Caviar) - Sebastian M Nilsson (Lars I Nilsson). 
Lopp 5: Bandit Brick (e. Yankee Glide) - Steen Juul.
Lopp 6: Vischio Bianco (e. From Above) - Stefan Persson (Edvin Ceka). 
Lopp 7: Grose Photo (e. S.J.´s Photo) - Johan Untersteiner.
Lopp 8: Staro McMillan (e. Raja Mirchi) - Steen Juul (Sören Kolberg).
Lopp 9: Invinvible H.C. (e. Zola Boko) - Niklas Lindblad (Christoffer Eriksson). 

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.